“Ne, Srbi neće slaviti Novu godinu u kafanama, ni bilo gde organizovano”: Dr Tiodorović o predstojećim praznicima

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba kaže da nema šanse da građani Srbije novu, 2021. godinu, dočekaju u kafani ili da to bude na bilo koji način organizovani doček!

“Mislim da ne postoji šansa da ugostiteljski objekti rade za doček Nove godine. Građani Srbije da dočekaju Novu goduinu u kafani, ove godine neće biti”, izričit je dr Tiodorović u izjavi za Kurir.

Kako dodaje, neće biti organizovanog dočeka ni u hotelima ni na bilo kom drugom mestu.

“Novu godinu, kao i Božić, treba dočekati u kući, u krugu najbliže porodice. Medicinski deo kriznog štaba je protiv toga i uvereni smo da će svi u kriznom štabu to podržati”, rekao je Tiodorović danas.

Prema nejgovim rečima verovatno će ugostiteljski objekti raditi 31. decembra do 20 sati, a 1. januara će sve u Srbiji biti zatvoreno.

“Drugog januara će raditi samo prodavnice prehrambenih proizvoda i dostava hrana, kao i apoteke i pumpe u delu za točenje goriva”, kaže za “Kurir” Tiodorović.

On je istakao i da će u januaru stići više od 50.000 doza Fajzerovih vakcina i da očekuje da će tada početi i vakcinacija zdravstvenih radnika.