“Ne sme da nam se desi nijedna greška”: Minsitar prosvete najavio završni ispit za osnovce

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Ministar prosvete, Branko Ružić, izjavio je danas da “ne sme da nam se desi nijedna greška” tokom završnog ispita 68.000 učenika osnovnih škola od iduće srede, 23. juna, do petka, 25. juna.

Ružić je na sastanku sa predstavnicima svih institucija koje učestvuju u pripremi i realizaciji završnog ispita u osnovnom obrazovanju rekao da “imamo sve uslove i preduslove da završni ispit protekne na najbolji mogući način”, rekao je Ružić.

Ministar je upozorio da “ne sme biti propusta koji će na bilo koji način ugroziti čitav proces, a za koji je odgovoran ljudski faktor” i najavio da će odgovorni biti drastično kažnjavani, prenelo je Ministarstvo.

U pripremi i organizaciji  završnog ispita, pored Ministarstva prosvete i nastavnika u školama, učestvuju i kabinet predsednice Vlade, Kancelarija Vlade za IT i eUpravu, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavod za unapredjivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, “Pošte Srbije”, Fakultet organizacionih nauka, Eonsistem, esDnevnik, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije.