Ne, prihodi im nisu od prodaje karata: “Beogradski metro” za dva i po meseca potrošio dve trećine budžeta na plate

2
Foto: Profimedia, Ilustracija

Nedavno osnovano Javno komunalno preduzeće Beogradski metro i voz je za dva i po meseca rada u 2018. godini potrošilo 2,1 milion dinara – ili dve trećine svog budžeta – na zarade, naknade i ostale lične rashode, piše Nova ekonomija.

JKP Beogradski metro i voz osnovan je 12. oktobra 2018, a njegov budžet u 2018. godini iznosio je 3,2 miliona dinara, navodi se u bilansu uspeha koji je to preduzeće dostavilo Agenciji za privredne registre.

Preduzeće koje je, kako piše Nova ekonomija, potrošilo 2,1 milion na plate završilo 2018. godinu sa neto gubitkom od 109.000 dinara, navodi se u bilansu uspeha.

Prosečan broj zaposlenih u 2018. godini bio je četiri, prema podacima APR-a. Beogradski metro i voz ima v.d. direktora i dvočlani Nadzorni odbor, navodi se na sajtu Agencije.

JKP Beogradski metro i voz nema zvaničnu internet prezentaciju. Nova ekonomija poslala je na mejl adresu ovog preduzeća, koja se navodi na sajtu APR-a, pitanja o budžetu, aktivnostima, broju zaposlenih i njihovim primanjima, ali odgovor nije stigao do objavljivanja ovog teksta.

2 KOMENTARA

  1. Planiraju da stanice ovog beogradskog metroa ne prave u blizini centra grada nego kažu da je preporučivo da se prave čak izvan grada, baš kao što se prave aerodromi, možda zato da leteći vozovi sa stanica metroa imaju dovoljno prostora da uzlete, baš kao avioni.

Comments are closed.