“Ne pada mi na pamet da Đukanovićima vratim novac”: Nikšićanka optužena za krađu 300.000 evra od Aca Đukanovića

1
Profimedia

Nikšićanka Ana Pešukić rekla je danas u sudnici Višeg suda da ne pristaje na sporazum sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kojim su je obavezali na šestomesečnu zatvorsku kaznu i da Acu Đukanoviću vrati 300.000 evra, javljaju Vijesti.

Pešukić je Vijestima rekla da je pred sudijom Suzanom Mugošom odbila da prihvati taj dogovor kao svoj i da joj je rekla da je za nju neprihvatljivo da vrati 300.000 evra „naročito da ih vratim Đukanovićima“.

Pešukić je optužena da je iz kuće brata predsednika države Mila Đukanovića ukrala količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata…vrednosti 331.500.27 evra.

Ona je godinama radila kao vaspitačica u kući Đukanovića.

Pešukić je rekla da je u odštetnom zahtevu bilo da joj se odredi zatvorska kazna od šest meseci, koliko je provela u pritvoru, kao i da neosnovano traže 300.000 evra, iako ni veštak nije utvrdio da su za toliko oštećeni.

„Danas su se u sudnici pojavili pravni zastupnici Aca Đukanovića – advokat Draško Đukanović i bivši ministar pravde Zoran Pažin. U sudnici je nastalo oduševljenje kad su ga videli, mada kod mene nije izazvao takav osećaj“, rekla je Pešukić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.