“Ne osećamo se više kao državni neprijatelji…”: Blizanci zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj opisali kako provode dane u izolaciji

0
Foto: Profimedia

Blizanci koji boluju od koronavirusa i nalaze se u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti kažu da se osećaju dobro, piše Jutarnji list koji je sa njima stupio u kontakt.

Oni su na početku rekli da se jedan ujutro probudio bez temperature, a drugi je imao temperaturu 37,2.

“Kako jutro odmiče malo nam raste temperatura, ali ne prelazi 38. Osećamo se dobro, ništa drugačije od bilo koje viroze koju smo do sada imali”, rekli su.

Jutarnji list je prethodno objavio njihovu ispovest, pa su kako kažu vreme prekratili između ostalog i tako što su čitali komentare na internetu o njima.

“Jako nam je drago što ima puno komentara podrške i što se više ne osećamo kao državni neprijatelji”, rekli su uz smeh.

Oni su između ostalog ispričali i kakav protokol moraju da poštuju, čak i kada idu u toalet. Na pitanje gdje je sanitarni čvor, jer se ne vidi na fotografiji, kažu nalazi se unutar sobe. Oni su ispričali da prvo moraju da uliju neku tečnost u šolju, a da vodu ne smeju da puštaju deset minuta.

“To je mera sigurnosti da virus ne uđe u kanalizaciju”, rekli su.

Ne smeju da otvaraju prozor i to im ne pada na pamet.

“Naravno da slušamo sva uputstva i da ne radimo ništa na svoju ruku, tako da nema bojazni da ćemo otvoriti prozor. Jedini kontakt sa svežim vazduhom je kada dobijemo ručak kada na par sekundi otvorimo vrata, onoliko koliko treba da se uzme tanjir”, rekli su blizanci.