Sastanak u Vašingtonu, susret političkih lidera iz Beograda, Prištine i Bele kuće, neće biti upriličen, ili ga neće biti u onakvoj formi kako je prvobitno osmišljena.

Ričard Grenel se posle otkazivanja Hašima Tačija i Avdulaha Hotija oglasio na Tviteru i rekao „da razume njihovu situaciju“, a njegovo treće obraćanje na Tviteru, povodom ovog sastanka, nije bilo u vezi sa političarima iz Prištine.

On je javno „prozvao“ Njujork tajms zbog teksta punog grešaka i tom prilikom, iz drugog plana, otkrio koji je bio povod sastanka u Vašingtonu.

https://twitter.com/RichardGrenell/status/1276242235693162497

„Mnogo je grešaka u ovom tekstu, a novinar nikada nije razgovarao sa mnom o tome. Naša namera je uvek bila da se koncetrišemo na posao i na ekonomske prilike i nijednog trenutka nismo verovali da ćemo doći do nekog brzog rešenja (što je konstantan medijski narativ u prethodnom periodu; potpuno pogrešan i bez i jedne činjenice)“, napisao je Grenel.

Dakle, „pitanje Kosova i Metohije“ ne bi bilo rešeno jednim sastankom u Beloj kući.

Nezadovoljstvo koje je Grenel iskazao izveštavanjem medija (u ovom slučaju apostrofiranog Njujork tajmsa), moglo bi da se posmatra iz različitih uglova.

Sa jedne strane, novinar koji je pisao ovaj tekst, tvrdi da je kontaktirao Grenela i njegove saradnike i da je bio odbijen.

Grenel mu na to odgovara da je „potpuno normalno da bude odbijen kada je pristrasan“.

Sa druge strane, Njujork tajms je za tri dana pisanja o potencijalnom sastanku napravio nekoliko krupnih grešaka.

Prvo je najavljeno da će sastanku prisustvovati Donald Tramp, pa se ovaj list izvinio zbog greške. Zatim je iznad teksta na čiji se kvalitet Grenel žalio napisano da je napisan predlog optužnice za ratne zločine protiv „predsednika Srbije“ čime su zamenjeni Hašim Tači i Aleksandar Vučić.

Takva dva gruba previda razočarala su i čitaoce koji su ocenili da u tekstu o kojem je reč jedan red govori o činjenicama, dok deset redova predstavlja „obično sr..e“.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.