Svetska zdravstvena organizacija objasnila je na stranici Myth Busters, posvećenoj razotkrivanju mitova o korona virusu, koje su sve infromacije o tome kako se prenosi i leči taj virus netačne i upozorila da pojedine metode koje se u javnosti preporučuju od kada je počela pandemija opasne.

Tako, između ostalog, piše da ne postoji lek koji ima zvaničnu dozvolu za korišćenje, a posebno su istaknute molbe da niko ne koristi izbeljivač (Trampove izjave su očigledno ostavile jak utisak na ljude).

Isto se odnosi i na ispijanje metanola i etanola.

„Metanol, etanol i izbeljivač su otrovi. Njihovo pijenje može dovesti do invaliditeta i smrti. Oni neće ubiti virus u vašem telu, a oštetiće vaše unutrašnje organe“, ističe SZO.

Dalje se negira tvrdnja da virusi mogu da se šire radio talasima ili mobilnim mrežama i podseća da se kovid-19 širi u mnogim zemljama koje nemaju 5G tehnologiju.

Prema pisanju SZO, lažna je i informacija o tome da izlaganje suncu ili temperaturama većim od 25 stepeni sprečava oboljevanje od korona virusa. Podseća se da su i zemlje u kojima preovladava toplo vreme prijavile slučajeve korona virusa.

Na sajtu se odbacuje i teorija da kućne muve prenose korona virus.

https://www.nstore.rs/product/prvomajski-broj-nedeljnika-elektronsko-pdf-izdanje-od-29-aprila/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.