“Ne možemo protiv kriminala sa ovakvim tužilaštvom, moramo to da promenimo…”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

“Crna Gora sa ljudima koji upravljaju državnim tužilaštvom ne može postići rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je danas potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta (AFET).

„Sa ljudima koji sada upravljaju tužilaštvom ne možemo postići rezultate koje želimo postići i to je problem. Stoga vas molim za razumevanje. Želimo ići evropskim putem i želimo slediti pravila. Ne želimo učiniti ništa što bi bilo protiv evropskih pravila i standarda, ali treba nam pomoć da nađemo zajedničko rešenje, a zajedničko rešenje je da ako želimo rezultate moramo promeniti vrh državnog tužilaštva“, istakao je Abazović.

On je naveo da ima mnogo predmeta visoke korupcije koji nekoliko godina stoje u fiokama tužilaštva i ne zna se tačna istina o njima.

Smatra da je polarizacija crnogorskog društva najtjsnije povezana sa korupcijom i organizovanim kriminalom

„Ljudi znaju da je to jedan od ključnih problema. I kada govorimo o tome znam da i u Evropskoj uniji i Evropskoj komisiji, ali i Evropskom parlamentu postoji dilema što se tiče zakona o državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu“, izjavio je Abazović.