“Ne mogu da pozivam ljude da glasaju za Vučića, mogu samo za Dačića. Evo, predlažem da SNS i SPS idu zajedno na izbore…”

1
Foto Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS-a Ivica Dačić predložio je predsedniku Srbije i lideru SNS-a Aleksandru Vučiću da te dve stranke zajedno izađu na predstojeće izbore.

“Predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se videlo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom”, rekao je Dačić za TV Prva. Dačić je na ovaj način reagovao na pojedine kritike u javnosti da SPS nije “lojalan partner SNS-a” i da on želi da se udruži sa opozicionim strankama.

Dačić je rekao da sa Vučićem ima veoma korektne odnose, ali je dodao da ako SNS misli da socijalisti nisu lojalni partneri, onda ne moraju da budu partneri.

Povodom zamerki da ne brani Vučića u javnosti, rekao je da nema potrebe da ga brani jer je reč o predsedniku koji ima više od 50 odsto podrške.

“On nije za odbranu. Treba afirmisati njegovu politiku. Ja sam mu juče čestitao na državničkom odnosu i mislim da je to značajnije za njega nego da dajem neke potpise podrške”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da Vučića brani više nego 99 odsto njegovih ljudi, kao i da socijalisti više brane Vućića nego njega, što im zamera.

Dačić je rekao i da je njegova stranka do sada na izbore izlazila samostalno i da je normalno da ne može da poziva birače da glasaju za SNS i Vučića, već da može da ih poziva samo da glasaju za Dačića.

Dačić je ponovio da mu nije u interesu da se udružuje s bilo kim iz opozicije kako bi došao na vlast kad je već na vlasti.

“Nisam ja toliki kockar da se udružim sa onima koji nemaju nikakve šanse da dođu na vlast, sa onima koji su bogatiji od mene milion puta, u koje ne veruje ni sam narod. Pa ja bih bio glup, nemojte da me potcenjujete”, rekao je Dačić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.