“Ne mogu da kažem da mi je žao što nisam više u reprezentaciji. Moram priznati da nisam puno utakmica gledao, ali vidim neku novu energiju…”

0

Fuzdbaler Mančester Junajteda, jedan od najboljih srpskih fudbalera i bivši reprezentativac Nemanja Matić u novoj sezoni biće saigrač Kristijana Ronalda koji se vratio u klub u kom je i napravio fudbalsko ime.

Matić je o novoj sezoni Junajteda u Premijer ligi i Ličigi šampiona govorio za Sport klub. Prenosimo neke delove ovog intervjua:

O ambicijama u narednoj sezoni

Mi, igrači, između sebe osećamo da je vreme da konačno osvojimo titulu. Daćemo sve od sebe. Ove godine, više nego bilo koje druge, imamo dobre igrače, one sa iskustvom koji su u karijeri osvojili puno trofeja, tu je perfektan balans između iskustva i mladosti.

O Kristijanu Ronaldu

Vidim da je spreman, trenirali smo zajedno, motivisan je i srećan što je ponovo ovde. Svi igrači, pa i ja sa njima, su srećni što imaju priliku da igraju sa njim. On je veliko ime, jedan od najboljih igrača u istoriji.
Dobro raspoloženje je prisutno kod svih nas, pogotovo kod mlađe generacije koja trenira sa nama. On je njima idol. Veliko je zadovoljstvo imati ga u timu.

O ulozi “starijeg igrača” u timu

Sva sreća da je u poslednjih godinu dana došlo još nekoliko igrača koji su malo stariji od mene, tako da nisam više najstariji. Mi malo iskusniji uvek smo tu da pomognemo mlađima. Oni imaju kvalitet, ali uvek dobro dođe savet kako bi taj kvalitet bolje iskoristili. Tu je sad Kristijano, Kavani, Mata, tu smo da pomognemo deci.

Koliko još planira da igra?

To je teško predvideti. Dokle god budem motivisan da igram fudbal i dokle god budem sa osmehom ulazio u svlačionicu, pred svaki trening i svaku utakmicu, do tada ću igrati. Prvi put kada budem video da me mrzi da se presvučem, to će biti moj poslednji dan u fudbalu. Verujte mi da svakog dana uživam u fudbalu, u treningu, u svakom minutu kada sam na terenu. Sva sreća da nemam nekih povreda, nadam se da ću još četiri ili pet sezona biti u fudbalu, ali videćemo. Trenutno se osećam sjajno, i dalje igram na vrhunskom nivou, Premijer Liga je najbolja na svetu…

Da li mu je žao što nije više u reprezentaciji?

Ne mogu da kažem da mi je žao. Dok sam igrao za reprezentaciju, davao sam svoj maksimum, i nemam za čim da žalim. Moj lični cilj bio je da sa reprezentacijom odem na neko veliko takmičenje, to se i desilo. S jedne strane, to je ispunjeno, dao sam ono što sam mogao u jednom teškom vremenu za naš fudbal kad pogledamo celokupnu situaciju. Reprezentaciji želim sve najbolje, da se plasiramo na Mundijal u Kataru, neće biti lako, ja im želim svako dobro.

O reprezentaciji pod Piksijem

Moram priznati da nisam puno utakmica gledao, ali vidim neku novu energiju. vidim da igrači veruju u ono što rade. Sami rezultati pokazuju da su na dobrom putu. Videćemo da li će cilj biti ispunjen, mislim da će ta poslednja utakmica odlučiti. Gledao sam Portugal protiv Irske, mislim da oni nisu u najboljoj formi, možda bi mogli to da iskoriste.