“Ne mislite valjda da ću reći ‘Angela, izvini ne mogu doći, uplašio sam se virusa…'”: Vučić o promeni agende zbog koronavirusa

1
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Alekasandar Vučić istakao je da neće menjati spoljnu političku agendu zbog koronavirusa.

“Ne mislite valjda da ću reći: ‘Angela, izvini. . .’ “, rekao je Vučić na pres konferenciji na pitanje da li će restrikcije koje su na snazi u raznim zemljama “menjati” plan njegovih najavljenih poseta.

Vučić je rekao da mu to ne pada na pamet, i da će svuda ići na najnormalniji način, prenosi B92.

“Zamislite da, od toliko važnih problema koje ima Srbija, nazovem kancelarku Angelu Merkel i kažem ‘ne mogu doći, uplašio sam se virusa’, da mi je malo važnije zdravlje od interesa građana. Neću menjati ništa”, podvukao je on.

Kazao je da neće menjati ništa, da će ići u Kinu, ako ne bude odložena konferencija „Pojas i put”, koja je planirana između 15. I 18.aprila, zbog čega neće učestvovati u finišu predizborne kampanje.

“Ići ću, jer je to interes moje zemlje. Ići ću i u Rusiju, I sada u Vašington. Ponašaću se najnormalnije u smislu tih zdravstvenih stvari”, naglasio je on.

1 KOMENTAR

  1. Наше политичке “борце” не може ништа да заустави, у борби за боље грађана Србије, па ни вирус. Док је министар иностраних послова скоро па ставио главу на пањ, путујући у жариште инфекције, Кину, дотле председник државе не дозвољава да му вирус направи макар и паузу у његовој мукотрпној борби за боље Србије !

Comments are closed.