Pokret Samoopredeljenje čiji se glavni čovek bori za premijerskog mesto na Kosovu, objavio je da se Aljbin Kurti ne plaši nikoga.

„Kurti nije u strahu ni od ratnih zločinaca, ni zločinaca mira, ni na Kosovu, ni bilo gde drugo“, navodi se u pisanom saopštenju.

To je navedeno kao reakcija na medijske napise u Srbiji da se „Kurti plaši predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom“, jer je mandatar za sastavljanje vlade u Prištini istakao da je njegov prvi uslov za pregovore, da srpsku delegaciju ne predvodi Vučić.

Iz Sekretarijata za medije i komunikaciju Pokreta Samoopredeljenje, naveli su da postoje tri principa na kojima se zasniva politika Kurtija kako bi se „izlečila rana koja je otvorena propalim projektom oko razmene teritorija“, a o kojima je Kurti ranije govorio.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izjava mandatara za sastav kosovske Vlade Aljbina Kurtija „da ne želi da ga vidi za pregovaračkim stolom“ u pregovorima Beograda i Prištine, pokazatelj da Kurti hoće da se bavi kadrovskom politikom u Beogradu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.