“Ne isključujemo uvođenje vanredne situacije u Novom Sadu…”

0
Foto: Printscreen Youtube

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da epidemijska situacija u Novom Sadu vrlo ozbiljna i da ne isključuje uvođenje vanredne situacije u tom gradu.

Navodeći da brojevi novozaraženih u tom gradu “ne daju spokoja”, Vučević je rekao da je svestan da bi bilo kritika kada bi bila uvedena vanredna situacija, prenosi RTS.

“Kritike bi bilo svakako. I da su oštrije vreme, bilo bi – što ste zatvorili lokale, zašto je Novi Sad kaznio svoje privrednike. Svestan sam toga. Moj posao je da čuvam zdravlje građana po instrukcijama epidemiologa, ali i da čuvam ekonomiju grada. Para nema neograničeno. Videćemo kakva će biti odluka Kriznog štaba”, rekao je Vučević za TV Prva.

Ponovo je apelovao na građane da poštuju mere i odluke države, kako bi se izbegle radikalnije restrikcije koje bi imale negativan uticaj na ekonomiju.

Prema njegovim rečima, u Novom Sadu se u proteklom periodu bleži oko 250 novih slučajeva dnevno, što je najviše od početka epidemije.

Dodao je da su novoinficirani srednje dobi i mlađi, što znači da se zaražavaju društveno najaktivniji, ali je dobro da su penzioneri i deca koji najviše poštuju mere zaštićeni.

Naveo je da neće doći do toga da se novosadski sajam pretvara u kovid bolnicu, ali da će to biti urađeno u 24 časa ukoliko bude potrebe.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500