Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da ne ide u, kako je najavio, privatnu posetu u Crnu Goru na Badnji dan. Vučić je rekao da je tu odluku podržao i sa njom se saglasio patrijarh Irinej.

„Doneo sam tu odluku zato što sam siguran da bi bilo izazivanja sukoba, a ja neću sukobe. Zato što znam da bi neki to iskoristili da naškode srpskom narodu u Crnoj Gori“, istakao je predsednik Srbije na konferenciji za štampu koja je usledila posle njegovog sastanka sa patrijarhom.

„Ne želim da dajem alibi crnogorskom režimu koji će da kaže da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak Crne Gore. Mi poštujemo nezavisnot i ustavni poredak Crne Gore i nikada ni na koji način ga nismo ugrožavali, niti nas to zanima“, kazao je Vučić.

On je dodao da je bila dogovorena poseta Pljevljima i Mileševskoj eparhiji, da je sve bilo spremno, a da se očekivao dolazak između 30 i 40 hiljada Srba iz Crne Gore.

Vučić se zahvalio Srbima u Croj Gori, predsednicima opština, i predstavnicima srpskih političkih partija koji su podržali njegov dolazak.

Međunarodnu zajednicu je optužio za „histeričnu kampanju laži“ i kao primer naveo agenciju AP koja je navela da srpski predsednik svojom posetom „doliva ulje na vatru“.

„Licemerje međunarodne zajenice je toliko bezobzirno da sam samo čekao da vidim ko li će se drznuti da me pozove, da mi priča o mojoj poseti Crnoj Gori“, kazao je Vučić.

On je najavio da će država Srbija podržavati sve institucije srpskog naroda u Crnoj Gori, ali se neće meštati u državna pitanja.

„Podržavaćemo sve institucije srpskog naroda deset puta više nego sada i to ćemo javno da radimo, to ćemo sve javno u budžet da ubacimo“, istakao je predsednik.

Vučić je kazao da na Kosovo za Božić neće ići jer bi bio uhapšen pošto se, kako ističe, drznuo da kaže istinu o Račku. Dodaje da su mu „belosvetski hohštapleri“ uveli verbalni delikt.

Komentara

 1. Podiže nacionalne tenzije da bi ostao na vlasti, a spreman je, nažalost, na sve, kao i Alija, Tuđman i Milošević, da bi i ostao na vlasti!

 2. Predrag m.
  4. јануар 2020. 13:39

  Vrati će Srbiju u kameno doba.

 3. Dejan2019
  4. јануар 2020. 14:22

  Ako ga pitate da li se uplašio? Uplašio se! A ne kao neki.

 4. PAD Vizantije
  4. јануар 2020. 16:26

  i ne treba da ide jer će to dragoceno vreme da potroši za srbski narod u srbiju i da očisti sve pljačke žutih............. “Global Financial Integrity” procenjuje da je 51 milijardi dolara prebačeno iz Srbije “nezakonitim finansijskim transakcijama” mahom na ofšor račune između 2001. i 2010. Time je Srbija zauzela visoko 16 mesto na listi od 150 zemalja sa najvećim nelegalnim novčanim tokovima.

 5. Nijazi Kuqi
  4. јануар 2020. 17:46

  Nisi bio pozvan, niti pozeljan. Od tebe niko ni ne ocekuje da se normalno ponasas. Milo nabolje poznaje tvoj jezik i zato ti je preko diplomatskih kanala poslao poruku da se smiris i savijes u tvoje gnezdo. A ti drami i dalje, sve dok sve dok imas publiku koja je, na neki nacin, osudjena da te slusa i aplaudira. Narod je od vakada govorio da ko visoko leti, nisko pada. Vucicu tvoj pad svi prizeljkuju. Pazi da se ne povredis, ali ustati vise nikad neces.

 6. lili
  4. јануар 2020. 18:06

  A ti posalji Brnabicku.ONA ZNA STA SU SVETINJE.

 7. Nemanja
  5. јануар 2020. 22:23

  Amfilohije mu "spustio rampu"...kao Vučić onomad onom detetu. Loš pokušaj deobe naroda i mešanja u duhovni događaj koji treba da vodi crkva. Srećom je sprečen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.