“Ne govorimo o prestanku rada škola, već o kratkotrajnom prelasku na onlajn nastavu…”

0
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je da i ako dođe do prelaska škola na onlajn nastavu da bi on bio kratkotrajan i da bi trajao možda nedelju dana.

“Ne govorimo o prestanku rada škola, već kratkotrajnom prelasku od oko nedelja dana na onlajn nastavu. Kada je u pitanju zimski raspust opšte je shvatanje da bude ranije ove godine, da bi došlo do preklapanja zaraze gripa i kovida jer grip tek treba da stigne” ocenio je Kon za TV Prva uoči današnje sednice Kriznog štaba, a prenosi portal Nova.rs.

On je procenio da u Beogradu dolazi do značajnog usporavanja virusa, kao i da se virus iz glavnog grada preliva na ostale delove zemlje.

“U Beogradu je došlo do usporavanja. To nije posledica mera, već prirodni tok, tek sad ćemo videti posledica mera, čiji će se rezultati prvo videti u Beogradu” istakao je dr Kon.

On je, takođe, naglasio da je važno da se zna da će broj žrtava od korone i dalje rasti.

“Bitno je da se zna da će rasti broj umrlih, to je jasno matematički. Ako imate dnevno 6.770 zaraženih i ako je smrtnost malo više od jedan odsto to je 68 umrlih na toliki broj zaraženih” istakao je dr Kon.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500