“Ne davimo Beograd” blokirao lancima ulaz u Ministarstvo finansija kako Siniša Mali ne bi mogao da uđe

3
Foto: Ne davimo Beograd / Facebook video

Aktivisti Inicijative “Ne davimo Beograd” blokirali su jutros ulaz u Ministarstvo finansija lancima koje su stavili na vrata, kako bi, kako su saopštili, sprečili ulazak ministra Siniše Malog u tu zgradu.

Ulaz je ubrzo deblokiran, odnosno lanci su isečeni, ali nije primećeno da je Siniša Mali došao na posao, rekao je agenciji FoNet aktivista Inicijative Dobrica Veselinović, čiju je izjavu preneo N1.

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd blokirali su jutros ulaz u Ministarstvo finansija. Lancima smo zaključali glavni ulaz sa namerom da onemogućimo ulaz Siniši Malom, dokazanom plagijatoru i učesniku brojnih afera u kojima je na raznovrsne načine radio protivno interesa građana i građanki pribavljajući korist sebi i sebi bliskoj kriminalnoj ekipi. Siniša Mali ne sme ostati na javnoj funkciji ni dana više, a inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da nam se pridruže na protestu “Crveni karton za Sinišu Malog”, danas, u ponedeljak 25. novembra, u 18 časova na istom mestu, ispred Ministarstva finansija.

Posted by Ne davimo Beograd on Недеља, 24. новембар 2019.

Obezbeđenje Ministarstva je, prema njegovim rečima, iseklo lance koje su aktivisti “Ne davimo Beograd” jutros postavli na ulazna vrata.

“Lancima smo zaključali glavni ulaz sa namerom da onemogućimo ulaz Siniši Malom, dokazanom plagijatoru i učesniku brojnih afera u kojima je na raznovrsne načine radio protivno interesa građana i građanki”, naveli su u saopštenju.

U saopšenju se kaže da je nedavna odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, “kojom je potvrđeno da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat, samo jedan od brojnih razloga zašto on ne sme ostati na javnoj funkciji”.

3 KOMENTARA

  1. Zbog ovoga i svega ostalog sto su isplanirali, Eticki Odbor je bio pod njihovim pritiskom. Hoce na silu da dodju na last, jer znaju da sa izborima ne mogu.

    • Те ланце су првенствено требали да ставе пензионери, којима су пензије умањене, да би се, између осталог, исплатила и “докторска” плата министра Малог.

Comments are closed.