Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je cilj dela opozicije koji je najavio bojkot, nije bojkot izbora, nego fer i pošteni izbori.

„Bojkot je način da dođemo do fer i poštenih izbora. Ne borimo se mi da se Boško Obradović svaki dan pojavljuje u medijima, nego drugačije mišljenje da se pojavi, da bude debate…“, rekao je Obradović na N1.

Pokret Dveri je doneo odluku o bojkotu predstojećih parlamentarnih izbora naredne godine, a Obradović kaže da se više od 90 odsto njihovih opštinskih i gradskih organizacija opredelilo za isto.

„Još neke organizacije su se opredelile za bojkot, mimo Saveza za Srbiju, kao što je Ne davimo Beograd, Dosta je bilo, kao i ugledni pojedinci poput Gorana Markovića, Branislava Trifunovića, a i organizatori protesta Jedan od pet miliona“, kaže Obradović.

Kako kaže, njihov cilj nije bojkot izbora, nego fer i pošteni izbori.

„Bojkot je način da dođemo do fer i poštenih izbora. Kontrola fer i poštenih izbora počinje daleko pre izbora, nema fer i poštenih izbora ako imate neku skromnu mogućnost da se pojavite u medijima. Ne borimo se mi da se Boško Obradović svaki dan pojavljuje u medijima, nego drugačije mišljenje da se pojavi u medijima, da bude debate, da možemo da čujemo i glas opozicije i drugačije mišljenje, nešto suprotno ovoj propagandi koju čujemo 24 časa“, kaže.

Govoreći o okruglom stolu na FPN, na kome više ne učestvuju predstavnici Saveza za Srbiju, Obradović kaže da su sve učinili da budu normalni i konstruktivni.

„Pristali smo da učestvujemo i u razgovorima na FPN, ali nemamo s druge strane normalnog sagovornika“, kaže on.

Obradović je dodao i da odluku o bojkotu „apsolutno ne menjaju, ako misle nešto da promene tri dana pred izbore“.

„Nema nikakvih smetnji da se postigne dogovor, ali znate kako izgleda taj dogovor, minimum šest do 12 meseci slobodnih medija. Ako se ne ispune zahtevi stručnog tima, mi ne menjamo odluku, ako se ispune, zašto ne bismo izašli, smisao politike je da budete u Skupštini i da učestvujete na izborima“, kaže on.

On ističe da „znaju sa kim imaju posla“.

„Mi znamo kako izgledaju batinaši i džipovi bez saobraćajnih oznaka, ovo više nisu izbori, nema više biranja između dve opcije. Borimo se do kraja, samo imamo svoje metode – to su protesti, to je bojkot izbora“, kaže on.

Obradović je podsetio da time ispunjavaju potpis na Sporazumu sa narodom, koji je, kako kaže, potpisalo 200.000 građana.

„Tamo jasno piše da nema učešća na izborima koji nisu fer i pošteni. Kad mi šetamo devet meseci i kada desetine i stotine hiljada ljudi izađe na ulice gradova, a ta vlast da ništa ne ispuni, da li da šetamo još 99 meseci ili da idemo drugim načinima“, kaže Obradović.

Lider Dveri je rekao i da do 15. septembra članice SzS pojedinačno donose odluku o bojkotu, a kada se odluka donese, pristupa se dogovoru o kampanju bojkota.

„Mi već krećemo u kampanju, da objasnimo zašto bojkot“, kaže on.

Komentara

  1. Simana
    9. septembra 2019. 22:23

    Ovaj pocao da vradja gradjane Srbije,narod!Dakle,on bi da menja narod,alo ljudi!

  2. goran
    16. septembra 2019. 00:06

    Obradovicu prosetaj ti iz politike jer te narod ne treba I tvojih jataka. Ko je ovog pustio u politiku? Kakva ce nam biti buducnos ako ovaj I njegovi drugari preuzmu srbiju? Bit ce gore nego u zemljama pod diktaturom. Ovo je strasno!!! oni znaju ako idu na izbore izgubit ce I one koji su pre glasali za njih I njihova stranku moze da se zatvori zato I bez argumenata napadju sve I objekte koje bi oni da kontrolisu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.