“Ne bira se nova Vlada, već prelazna, tehnička. Hitno treba da idemo na vanredne izbore…”

1
(BETAPHOTO/Press centar UNS/DSO)

(Beta) – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da se danas u Skupštini Srbije ne bira nova Vlada Srbije već prelazna, tehnička Vlada, “koja treba da obavlja tekuće poslove do organizacije vanrednih izbora na svim nivoima”.

U pisanoj izjavi Obradović je naglasio da Dveri predlažu da vanredni parlamentarni izbori budu odražni najkasnije do juna 2021. godine.

“S obzirom da je Skupština nelegitimna, nastala na nedemokratskim i protivustavnim izborima, i da u njoj nema opozicije, ovako loše stanje srpske demokratije i parlamentarizma je neodrživo i hitno treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore”, kazao je Obradović, a saopštile su Dveri.

Obradović je rekao da je isto stanje u pokrajinskoj i u svim lokalnim skupštinama te da su potrebni vanredni izbori na svim nivoima, koji bi bili odvojeni od predsedničkih i gradskih izbora u Beogradu.

“S tim što bi mediji morali biti oslobođeni odmah i formirana Кomisija sastavljena od predstavnika vlasti i opozicije koja bi nadgledala da uslovi za te izbore budu zaista slobodni i pošteni. Razlog za vanredne izbore je i taj što građani više ništa ne veruju sadašnjem Кriznom štabu u vezi sa preporukama oko borbe protiv zarazne bolesti”, naglasio je on.

Kazao je da je ostalo da se što pre sedne za pregovarački sto, zajednički dogovore termin, uslovi za slobodne i poštene vanredne izbore i dodao da na to ne treba čekati.

“Da to možemo i sami bez učešća posrednika iz EU i da ako vlast ne želi normalizaciju i demokratizaciju srpske političke scene i otvaranje dijaloga na ovu temu za to nema drugog odgovora sem opšte gradjanske neposlušnosti i protesta koji će vlast naterati na popuštanje i hitne vanredne izbore pod fer uslovima”, rekao je Obradović.

1 KOMENTAR

Comments are closed.