“Ne bi se dobro završilo da nismo naleteli na kolibu”: Pronađeni planinari koji su se izgubili na području planine Beljanice

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Mladi par koji je nestao na području planine Beljanice, u blizini Despotovca, pronađeni su živi nakon oko 40 sati potrage, saopštio je MUP. 

Stefan Rusov i Milica Mirjanić pronađeni su ubrzo što je Gorska služba spasavanja Srbije otkrila njihov automobil.

Automobil je pronađen na visoravni Brezavica, u reonu Straže na putu.

U potragu za nestalima bio je uključen i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, mladom paru se na putu zaglavio automobil, pa su prespavali u obližnjoj kolibi.

Nakon što su pronađeni, novinar “Večernjih novosti” je razgovarao sa Stefanom, koji je premoren nakon dana i noći provedenog u planini.

“Malo me je sada popustio adrenalin, i sustigao me je umor. Dobro smo i Milica i ja, sve je sada u redu”, rekao je Stefan, a prenose Novosti.

“Ne bi se dobro završilo da nismo naleteli na kolibu. Bio je mrkli mrak, samo smo uleteli unutra. Mislili smo da ćemo naći neke meštane u okolini, međutim svuda je pustoš tamo, nije bilo apsolutno nikoga”, dodao je.

Mladić je takođe rekao da se kola nisu pokvarila, već su tokom vožnje naleteli na duboki sneg i vozilo se zaglavilo, pa da ne bi trošili gorivo na grejanje, rešili su da se sklone na sigurno, u kolibu.

“Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u potrazi, i medijima koji su digli buku i na taj način pomogli potragu”, rekao je na kraju Stefan.

Mirjanić i Rusov su u subotu ujutru u automobilu “pežo 207” krenuli ka izletištu Lisine, gde im se izgubio trag istog dana od oko 15 sati, kada im je telefon lociran u mestu Tupižnjica.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500