NBA serija kreatora predstavlja delo britanskog umetnika Rubena Dangura

    0

    Četvrto izdanje NBA serije kreatora u Evropi predstavlja rad britanskog umetnika Rubena Dangura.  „NBA serija kreatora“ je serije originalnih umetničkih dela koju je NBA naručila od umetnika iz Francuske, Grčke, Italije, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva u čast obeležavanja jubilarne 75. sezone lige 2021-22. Raznolikim spektrom stilova i kompozicija, svako umetničko delo je skoncentrisano na strast umetnika za NBA, omiljene trenutke iz istorije lige, kao i na povezanost Evrope sa košarkaškom. 

    Britanski umetnik Ruben Dangur stvara radove pod jakim uticajem aktuelnih dešavanja i svog okruženja u Londonu. Kao prvi umetnik koji je doveo zvezde muzičkog pokreta „Grime“ u britanske muzeje, njegov rad i saradnja pojavili su se u TV emisijama i kao deo potrošačkih i modnih brendova i video igara. Dangurov rad je postao viralan 2018. godine, kada su se njegovi crteži muške fudbalske reprezentacije Engleske pojavili online, u štampi i na televiziji. Rubenov umetnički rad predstavljen je 22. avgusta na kanalima Facebook (@nbauk), Instagram (@NBAEurope), Twitter (@NBAUK) i YouTube (@NBAEurope).

    „Zaista sam srećan što sam uključen u ovaj projekat, zajedno sa nekim neverovatnim umetnicima i neverovatnim obeležjem igre“, rekao je Dangur. „Kada se umetnost i sport preklapaju, to može biti zaista uzbudljiva perspektiva. Pokušao sam da inkorporiram košarkašku akciju i atletizam Luola Denga u britansku kulturu. Takođe sam uključio nekoliko uskršnjih jaja da NBA fanovi oštrog oka pokušaju da ih pronađu”, objasnio je britanski umetnik.

    Dangurovo delo možete pogledati ovde.