NBA Primetime utakmice

  0

  NBA utakmice na dan Božića, 25. decembra, postale su događaj za okupljanje i zabavu fanova Lige ne samo u SAD, već i za navijače širom sveta koji imaju priliku da gledaju seriju utakmica u udarnim ili u lokalno pogodnim terminima. Tri božićne utakmice ove godine biće emitovane u primetime terminu u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi, što će omogućiti fanovima i porodicama igrača iz tih regiona da svoje ljubimce gledaju u sjajnom terminu na dan kada u Evropi nema drugih sportskih događaja. 10 timova koji igraju na Božić imaju ukupno 33 internacionalca iz 20 zemalja na svojim rosterima , uključujući 17 igrača iz Evrope.

  • Zvezdana pozornica: Talenat generacije će biti u potpunosti prikazan, uključujući neke od najboljih igrača u 75-ogodišnjoj istoriji NBA. Pored etabliranih zvezda, postoji niz mladih ljudi koji su spremni da zasijaju na najsjajnijoj pozornici tokom regularne sezone. 
  • Poslastica od pet utakmica: Spisak utakmica uključuje neke od najboljih timova u borbi za titulu, koja je neizvesna zbog sveprisutnosti  talenata širom lige. Neka rivalstva se grade, neka se prenose iz ranijih godina, ali neće nedostajati drame na Božićnoj večeri. 
  • Porodica, prijatelji i omiljena tradicija: Nema boljeg poklona od serije NBA utakmica na Božić, uz poštovanje i rivalstvo koji zbližavaju sve. Ovo je zaista poseban dan i postaje sve važniji deo proslave za NBA fanove, njihove porodice i prijatelje. 
  • Deda Mraz i pomoćnici: Posle godinu dana pravljenja igračaka za dobre dečake i devojčice, i uručenja poklona za decu širom sveta, Deda Mraz i njegovi pomaćnici  će moći da se opuste 25. decembra i da uzmu učešće u tradiciji gledanja NBA lige na Božić. Ovogodišnja proslava će dopreti do fanova u 215 zemalja i teritorija na 50 jezika. Iako tačna lokacija Deda Mrazove radionice nikada nije zvanično utvrđena, sasvim je izvesno da će se vizije NBA igrača koji plešu u glavama fanova dešavati širom Arktičkog kruga zahvaljujući Ligi i njenim medijskim partnerima, kao i International League Passu.

  Za Božić možete pogledati pet vezanih NBA utakmica (video):  

  • Atlanta Hawks @ New York Knicks (18:00) 
  • Boston Celtics @Milwaukee Bucks (20:30 )
  • Golden State Warriors @ Phoenix Suns (23:00- NBA Saturdays
  • Brooklyn Nets @ Los Angeles Lakers (02:00) 
  • Dallas Mavericks @ Utah Jazz (04:30)

  Već narednog dana, u nedelju 26. novembra, u okviru inicijative “NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22”, koja predstavlja NBA utakmice u evropskim “primetime” terminima, gledaoci u Srbiji će od 21.30  moći da uživo gledaju  utakmicu ORLANDO MAGIC @ MIAMI HEAT (video). 

  NBA je nedavno predstavila praznični vido spot “Family Dinner on NBA Lane” , u kome se pojavljuju popularni glumac Bili Kristal, reper Kvejvo (Quavo), NBA i WNBA legende Pau Gasol, Sju Bird, Dominik Vilkins , kao i maskote i superfanovi povezani sa svih deset timova koji igraju na Božić. Ova vesela ekipa spremna je da, uz praznični obrok u NBA Lejnu, provede dan sa NBA. Kratki film “Porodična večera u NBA Lejnu” sa titlovima na srpskom možete pogledati ovde.