NBA predstavlja redizajnirani trofej Kobi Brajant koji će biti dodeljen Kia MVP-u All-Star utakmice

    0

    Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) predstavila je svoju postavu novo-dizajniranih NBA All-Star trofeja u čast 75-ogodišnjice lige. Dizajnirani u partnerstvu sa umetnikom Viktorom Solomonom, trofeji će prvi put biti predstavljeni tokom NBA All-Stara 2022. u Klivlendu. Postavku predvodi Trofej Kobi Brajant, koji će biti dodeljen Kia MVP-u All-star utakmice NBA lige u nedelju, 20. februara.

    ” U godini proslave NBA 75. jubilarne sezone, ova kolekcija All-Star trofeja predstavlja kontinuirani rast i evoluciju naše igre“, rekao je Kristofer Arena, šef partnerstva brendovima u NBA. „Kroz našu saradnju sa Viktorom Solomonom, ovi trofeji uključuju duboko pripovedanje i ponovo promišljanje naših  prethodnih All-Star trofeja u modernoj estetici, i sada služe kao novi standardi izvanrednosti koje će buduće generacije učesnika All-Stara nastojati da dostignu svake godine.”

    Solomonov rad u ovom prostoru uključuje njegov projekat “Literally Balling“, u kome istražuje ikone i simbole košarke kao platforme za konceptualno pripovedanje. Njegova umetnost detaljno opisuje tehnike visokog procesa uključene u kreiranje i dizajn vitraža za košarkaške table, kristalne košarkaške lopte i livene keramičke košarkaške lopte rekonstruisane Kintsugi postupkom. Njegova dela su izlagana je u Njujorku, Los Anđelesu, Parizu i Šangaju.

    ” Poslednjih nekoliko godina, NBA i ja smo ponosno i neumorno radili na tome da preispitamo šta jedan trofej jeste, šta je bio i šta bi mogao biti“, rekao je Viktor Solomon. „Redizajniranje All-Star trofeja nam je dalo posebnu priliku da kreiramo nagrade za događaje vredne energije i uzbuđenja koje trenutak stvara, istovremeno uvodeći vizuelni, estetski jezik cele kolekcije. Ova prilika nam je takođe dala privilegiju i odgovornost da razvijemo potpuno novu siluetu dostojnu da bude nazvana ‘The Kobe Bryant Trophy’ za Kia NBA All- Star MVP-a za koju smo, u duhu njenog imenjaka, odbacili sve konvencije i izazvali sebe da preorijentišemo naše razmišljanje o „košarci“.