NBA i ESPN partnerstvo sa ciljem najšireg pokrivanja NBA u Holandiji

  0

  Višegodišnje partnerstvo će početi tokom jubilarne 75. sezone

  Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i ESPN objavili su novi sporazum kojim ESPN postaje zvanični partner za prenos NBA lige u Holandiji. Partnerstvo, koje će započeti jubilarnom sezonom 75-ogodišnjice lige 2021-22, označava najopsežniju pokrivenost NBA lige u Holandiji i nadovezuje se na skoro 20-ogodišnju saradnju lige sa ESPN u SAD i širom sveta.

  U okviru novoformiranog partnerstva, ESPN će svake sezone prenositi više od 200 utakmica uživo u Holandiji, sa akcentom na vikend utakmice u udarnom terminu u okviru evropske primetime inicijative Lige “NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22”. Fanovi će moći da uživaju i u najznačajnim NBA događajima, poput utakmica na Božić, NBA All-Staru, NBA plej-ofu, finalu Konferencija i finalu Lige, kao i studijskom programu ESPN-a.  

  „Neverovatno sam ponosan što dodajemo jednu od najspektakularnijih i najprestižnijih svetskih liga na naš spisak za sportske prenose uživo“, rekao je Rob Labri, direktor programa i produkcije u ESPN u  Holandiji. „NBA ligi nije potrebno predstavljanje, sa svim njenim talentima, legendama i slavnim timovima. NBA će imati istaknuto mesto u programima ESPN u predstojećoj sezoni, sa mnogo utakmica uživo i popularnih emisija poput „NBA Countdown“ i „NBA Today“.

   „Srećni smo što gradimo dugogodišnju vezu sa ESPN pružajući navijačima u Holandiji više nego ikada ranije prenosa NBA utakmica i programa“, rekao je Adam Koks, viši direktor NBA EME , Global Media Distribution. „Uz redovne vikend utakmice u udarnim terminima i najznačajnije trenutke lige tokom cele sezone, nikada nije bilo bolje vreme za poklonike NBA lige u Holandiji.

  2021-22. NBA sezona počinje u utorak, 19. oktobra. Za detalje o NBA 75 proslavama, uključujući mogućnosti za učešće fanova, posetite NBA.com/75 tokom sezone 2021-22.

  Za više informacija, fanovi mogu da posete @NBA na Facebooku i prate @NBA na Twitteru i @NBAEurope na Instagramu. Takođe mogu da preuzmu NBA aplikaciju za vesti, ažuriranja, rezultate, statistiku i video zapise i da pogledaju najnoviji “e-calendar”, koji omogućava fanovima u Holandiji da preuzmu raspored emitovanja ESPN direktno u kalendar telefona i da nikada ne propuste željenu utakmicu.