NBA Akademija pokrenula virtualni program razvoja za vrhunske ženske talente van SAD

  0

  Virtuelni program za žene NBA Akademije obezbediće košarkaške instrukcije, razvoj životnih veština i smernice od strane sadašnjih i bivših WNBA košarkašica za više od 40 najperspektivnijih međunarodnih talenata

  Sportistkinje  sa najboljim performansama biće uzete  u obzir za buduće razvojne kampove za košarku uživo

  Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) danas je najavila virtuelni program za žene NBA Akademije, osmonedeljni program za razvoj košarke i liderstva za više od 40 najboljih ženskih kandidatkinja srednjoškolskih uzrasta (14-17 godina) van SAD. Učesnice će se povezati sa svojim vršnjakinjama iz celog sveta i učestvovaće u programuima razvoja košarke i životnih veština pod vođstvom sadašnjih i bivših WNBA košarkašica i osoblja NBA akademije.

  Svaki roditelj ili zakonski staratelj zainteresovan za podnošenje prijave u ime svog deteta treba da preda HomeCourt profil svoje ćerke ili da postavi video o veštinama kako je navedeno u prijavnom obrascu na websajtu NBA Akademije do 18. juna. Učesnice virtuelnog programa za žene NBA Akademije biće objavljene u junu, a program počinje u julu i trajaće tokom avgusta.

  Deo programa je obuka na terenu, u okviru koje će učesnice dobiti nedeljne časove virtuelne košarke, uputstva i izazove sa sadašnjim i bivšim WNBA košarkašicama. Interaktivne lekcije će uključivati razne vežbe za šutiranje, baratanje loptom i postizanje kondicije kako bi se promovisao holistički razvoj veština. Sportistkinje sa najboljim učinkom biće uzete u obzir za buduće razvojne košarkaške kampove uživo, i biće istaknute kao uzori.

  Programiranje životnih veština sadržaće nedeljne sesije usredsređene na razvoj liderstva, ishranu, postavljanje ciljeva, lično brendiranje, mentalno i fizičko zdravlje, obrazovanje o putu igrača i osnaživanje žena. Na sesijama će se kao gostujući predavači pojaviti stručnjaci iz cele NBA i WNBA porodice, uključujući globalnu tehničku direktorku ženskog programa NBA Akademije i dobitnicu zlatne olimpijske medalje 1996. godine, Dženifer Azi.

  „Virtuelni program NBA Akademije za žene nastaviće našu misiju pomaganja mladim ženama širom sveta da se razvijaju kao osobe i kao košarkašice“, rekla je gospođa Azi. „Internacionalne košarkašice ostvaruju značajan uticaj na svim nivoima ženske igre, a ovaj program će pomoći najboljim međunarodnim kandidatkinjama da se povežu sa svojim vršnjakinjama, da uče direktno od WNBA košarkašica i da nastave svoj razvoj.“

  Od pokretanja ženskog programa NBA Akademije 2018. godine, 25 učesnica posvetilo se NCAA Division i školama. Kineskinja Han Ksu postala je prva učesnica programa za žene NBA Akademije koja je ušla u WNBA, kada ju je Njujork Liberti izabrao kao 14. pika na WNBA draftu 2019.