(Beta) – Rusko pravosuđe saopštilo je danas da je primilo žalbu kojom se traži da uslovna zatvorska kazna protiv protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog bude preinačena u zatvor.

Navaljni se trenutno nalazi u Nemačkoj gde je prebačen u avgustu pošto mu je naglo pozlilo. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka. 

Na sajtu moskovskog pravosuđa navodi se da se zahteva „poništavanje uslovne kazne“ protiv Navaljnog zbog „neispunjavanja nametnutih obaveza“ jer nije „popravio štetu koju je počinio ili je počinio novi prestup“. 

Navaljni je odmah reagovao na Tviteru navodeći da je žalbu podnela zatvorska služba (FSIN) zbog presude iz decembra 2014. 

„(Predsednik Rusije Vladimir) Putin je toliko besan kada je video da sam preživeo trovanje, da je zatražio od FSIN da sudski zatraži da uslovna zatvorska kazna bude zamenjena zatvorom“, naveo je opozicionar. 

Navaljni je osuđen na tri i po godine uslovnog zatvora zbog pronevere 26 miliona rubalja iz filijale francuske kozmetičke kompanije Iv Roše. 

To francusko preduzeće je iste te 2014. godine saopštilo da nije pretrpelo nikakvu štetu. 

FSIN navodi da Navaljni nije poštovao obaveze o uslovnoj zatvorskoj kazni jer se nije vratio u Rusiju posle oporavka u Nemačkoj. 

Od izlaska iz kome, Navaljni optužuje Putina da je naredio njegovo ubistvo. Kremlj je odbacio te optužbe.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.