Manekenka Bela Hadid (23) proglašena je najepšom ženom na svetu prema najnovijem istraživanju naučnika. Listu najlepših sastavio je hirurg Džulijan De Silva koji je izjavio kako je njena simetrija lica najbliža savršenstvu.

Bela je prema analizama grupe naučnika koji se bave i najsitnijim detaljima, proglašena najlepšom ženom sveta sa savršeno proprocionalnim licem. Proporcije njenog lica sa 94,35 posto odgovaraju „zlatnom preseku“, odnosno zlatnim proporcijama, meri koja predstavlja fizičko savršenstvo.

https://www.instagram.com/p/B3hbfmcAxlW/

Prema „zlatnom preseku“ – skali ocene fizičke lepote koju su razvili stari Grci pomoću matematike – 23-godišnjakinja ga je „razbila“. Bijonse je druga na listi, ispred je Amber Herd, Arijana Grande i Tejlor Svift. Dok je Kejt Mos na šestom mestu, a Skarlet Johanson, Natali Portman, Kejti Peri i Kara Delavinj među prvih 10, prenosi Metro.

Njene oči, obrve, nos, usne, obrazi, jagodice i oblik lica skoro su savršeni prema pojmu lepote starih Grka.

„Bela je bila pobednica kada su uzeti u obzir svi parametri. Njeno lice najbliže je savršenstvu. Brada manekenke najbliža je savršenstvu, a od maksimalnih 100 odsto i savršenog oblika deli je samo 3 posto. Njena simetrija lica najbliža je savršenstvu. Bela je nova generacija supermodela i moguće je da će dominirati scenom u narednim decenijama. Njena najveća slabost je u području obrva“, rekao je doktor De Silva, jedan od naučnika koji je radio na ovom projektu.

Komentara

 1. IZGLEDA DA JE ZRIKAV
  16. октобар 2019. 11:52

  RE: Listu najlepših sastavio je hirurg Džulijan De Silva koji je izjavio kako je njena simetrija lica najbliža savršenstvu. Gotovo svaki dan vidim barem jednu ženu sa simetričnijim izgledom, čak i na TV-u, naravno, ne ako taj dan na TV-u vidim samo video snimke izjava SNS-ovaca.

  1. Walter
   16. октобар 2019. 14:45

   Simetrican ili ne ne ona ninasto ne lici. Zao mi ja danasnjih normalnih muskaraca .tesko im je naci prirodnu zenu. Svuda same plasticarke koje su kreirali perverti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.