Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

0
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Saslušanjem svedoka Č.I, pripadnika policije sa severa Kosova i Metohije , nastavljeno je suđenje osumnjičenima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića. 

Svedok koji je i sam bio ranjen 2014. godine, kada su ga ranila nepoznata maskirana lica, rekao je da među optuženima za ubistvo Ivanovića nije prepoznao nikoga, prenose danas prištinski mediji.

Potvrdio je i da niko od napadača nije pronađen. 

Ubijenog Ivanovića poznavao je 30 godina, bili su prijatelji. Kaže da su se posle Ivanovićevog izlaska iz pritvora viđali povremeno. Rekao je i da je Oliver Ivanović znao da je u opasnosti i da je o tome obavestio nadležne organe u Beogradu i Prištini. 

Na pitanje da li je na severu KiM bilo kriminalnih grupa, svedok je odgovorio potvrdno, ali je rekao da nije znao ko je vodio te kriminlne grupe. 

O imenima vođa kriminalnih grupa nije želeo da govori zbog bezbednosti. 

U trenutku ubistva Ivanovića, Č.I. je bio na poslu u južnom delu Mitrovice. 

Rekao je da je Ivanović bio veliki i jak čovek koji je imao mnogo informacija, ali je bio “zatvoren” i da nije previše govorio zbog svoje bezbednosti. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu s ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. 

Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.