Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, optuženom za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić nastavljeno je danas u sudu u Brusu.

Ispred zgrade suda u Brusu napeta je atmosfera. Izmešala su se dva skupa – grupa ljudi koja je došla da podrži žrtvu, ali i oni koji brane optuženog bivšeg predsednika opštine.

Kao i na prethodnom ročištu, koje je bilo zakazano za 10. april, a ubrzo i odloženo jer se Jutkina pravna zastupnica nije pojavila, pred sudom su se okupile pristalice koje podržavaju nasilnika, noseći majice na kojima je ispisana skandalozna poruka: „Pravda za Jutku“.

S druge strane, građani koji se okupili da daju podršku Mariji Lukić, koju je Jutka godinama seksualno uznemiravao, a koja je zbog toga i tužila, došli su sa transparentima: „Ne trpim“, „Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača“, „Naše heroine“, „Zaustavimo nasilnike“, „Pravda za žene Brusa“.

Ispred zgrade suda u jednom trenutku je atmosfera bila na ivici fizičkog obračuna između dve strane, prenosi N1.

Jutka je na suđenje došao sa šest pravnih zastupnika, koji u odmah po početku ročišta zatražili izuzeće sudije.

Njega je za seksualno uznemiravanje prijavilo još sedam žena, ali je samo u slučaju Marije Lukić podignuta optužnica, jer je sud samo njenu tužbu uvažio.

Podsetimo, Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus, optužen za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja, početkom aprila je i zvanično smenjen sa funkcije.

Klupko njegove bahatosti počelo je da se odmotova u javnosti početkom marta prošle godine, kada je protiv njega podneta krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri, a koja je usledila nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dve godine bila zaposlena u opštini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila seksualno uznemiravana.

Jutku je za seksualno uznemiravanje prijavilo još sedam žena, ali je samo u slučaju Marije Lukić podignuta optužnica, odnosno sud je uvažio samo njenu tužbu. Žrtve su, govoreći o užasima koje su trpele, pred policijom i tužiocem govorile o izrazima koje im je Jeličić upućivao, koji su vrlo specifični, a sada već i veoma dobro poznati javnosti, poput „volkam te“ i „ljubkam te“.

Komentara

 1. Nik Sloter
  28. мај 2019. 06:52

  Nažalost momaka u odštampanim majcama, ništa od pravde za Jutku... jedina pravda za njega (i sve njemu slične) je kvrgava, govnjiva motka po ledjima, ali naš zakon, na žalost, ne poznaje tu vrstu kazne...

  1. Jelica Milutinović
   28. мај 2019. 18:39

   Bravo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.