Naslednici američke pevačice Done Samer optužuju rep zvezdu Kanje Vesta da je „krao“ delove njenog hita „I Feel Love“ za njegov novi album.

U tužbi podnetoj u Kaliforniji, suprug Brus Sudano tvrdi da su Kanje Vest i Taj Dola Ign, pravim imenom Tajron Grifin, počinili „očiglednu krađu” nakon što je njihov zahtev da se pesma koristi na zajedničkom albumu „Vultures 1” „izričito odbijen”.

U tužbi se navodi da je par koristio „trenutno prepoznatljive“ delove pesme Done Samer u svojoj novoj pesmi „Good (Don’t Die)“, uprkos tome što je njihov zahtev odbijen zbog Vestove „kontroverzne prošlosti“, prenosi N1.

Sudski dokumenti sugerišu da je zahtev za korišćenje pesme podnet 31. januara i da je potom odbijen, ali je album ipak objavljen nedelju dana kasnije, 10. februara.

Za to vreme, predstavnici Vesta i Grifina obratili su se diskografskoj kući Done Samer da traže odobrenje za mastering pesme, što je takođe odbijeno, prema sudskim dokumentima.

Pesma je strimovana „milioni puta“ pre nego što su platforme, uključujući Spotifaj, iTunes i Apple Music, uspele da je skinu, a Vest i Grifin su izveli pesmu na snimljenim koncertima i klipovima na internetu i prikupili milione pregleda.

Tužbom se traži maksimalna šteta što znači oko 150.000 dolara za „svako kršenje“.

„Radi se o zaštiti muzičkog nasleđa Done Samer i jedne od najuticajnijih pesama pop muzike“, kaže se u sudskim dokumentima.

Samer, petostruka dobitnica Gremija, umrla je 2012. u 63. godini i posthumno je primljena u Rokenrol Kuću slavnih godinu dana nakon smrti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.