“Naši članovi i navijači odbijaju Superligu”: Čelnici Bajerna odbacili mogućnost učešća novom takmičenju…

0
Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

(Beta) – Predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Herbert Hajner rekao je danas da članovi kluba i navijači jasno odbijaju učešće u Superligi Evrope, kao i da je želja kluba da se sve ekipe takmiče u Ligi šampiona.

“Naši članovi i navijači odbijaju Superligu. Naša je želja i cilj da evropski klubovi nastave da učestvuju u Ligi šampiona i da je razvijaju zajedno sa Evropskom fudbalskom unijom (Uefa). Bajern kaže ‘ne’ Superligi”, rekao je Hajner za klupski sajt.

Dvanaest bogatih evropskih klubova postiglo je dogovor o osnivanju Superlige Evrope. Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Liga će se igrati u “zatvorenom” formatu, a činiće je ukupno 20 ekipa.

I izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Hajnc Rumenige rekao je da Bajern neće biti učesnik te lige, kao i da se klub solidariše sa Bundesligom.

“Uvek nam je bilo veliko zadovoljstvo što smo mogli da igramo i predstavljamo Nemačku u Ligi šampiona. Svi se rado sećamo titule u Ligi šampiona 2020. godine, ne zaboravljamo taj radostan trenutak. Za Bajern je Liga šampiona najbolje klupsko takmičenje na svetu”, rekao je Rumenige.

Takođe, i fudbalski klub Roma je danas saopštio da se čvrsto protivi Superligi Evrope i da ostaje posvećen italijanskom fudbalu i evropskim takmičenjima koja su otvorena za sve.

“Roma se snažno protivi ovom zatvorenom sistemu, jer je potpuno u suprotnosti sa duhom igre koju svi volimo”, navodi se u saopštenju Rome.