Još 25 proizvoda kompanije Mercator-S dobilo je potvrdu domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta. Sa ukupno 52 osvojena žiga, Mercator-S je lider FMCG industrije po broju osvojenih „Čuvarkuća”.

Privredna komora Srbije dodelila je novih 111 „Čuvarkuća”, a čak 25 osvojila je kompanija Mercator-S, odnosno brend „Ukusi moga kraja”. Među novim proizvodima brenda „Ukusi moga kraja” koji su osvojili žig „Čuvarkuća” našli su se: Vojvođanska kobasica, paradajz sok blagi i ljuti, džemovi od drenjina, jagode, kupine, kajsije, maline, šipurka i šumskog voća, pekmez od šljiva, kiseli kupus glavica, list i ribanac, marinirani crni luk u vinskom sirćetu, marinirani crni luk sa začinima, mešana i šarena salata, kompot šlјiva, kupina i dunja, krastavčići kiseli pikantni marinirani, marinirana šargarepa i vino.

„Najveći broj žigova ‘Čuvarkuća’ koji je od početka akcije Privredne komore Srbije do danas pripao našoj kompaniji je potvrda da je naš strateški pravac saradnje sa domaćim lokalnim proizvođačima, iz kojeg je nastao srpski brend ‘Ukusi moga kraja’, prepoznat kao okosnica razvoja domaće privrede”, rekao je Nenad Petrov, direktor područja tradinga i CM, u kompaniji Mercator-S, i dodao da ova kompanija čak 97% prometa ostvaruje sa robom koja je nabavljena u Srbiji.

Brend „Ukusi moga kraja” postoji već pet godina, a pokrenut je sa samo 12 proizvođača i asortimanom koji je brojao 60 proizvoda. Danas, ovaj brend ima više od 200 proizvoda, koje Mercator-S stvara zajedno sa 30 srpskih proizvođača. Dodatna potvrda kvalitetu ovih proizvoda predstavlja i izvoz u Sloveniju, koji je krenuo krajem 2019. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.