“Naš cilj je da na izbore izađemo, kada budu fer”: Zelenović o tome šta će opozicioni lideri reći pred poslanicima Evropskog parlamenta

0
Foto: Printscreen N1

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović kaže da će opozicioni lideri obavestiti evropske poslanike sledeće nedelje u Briselu o tome da su pošteni izbori uslov za učešće na njima.

Zelenović je za agenciju Beta potvrdio da će predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZP) sledeće nedelje u Evropskom parlamentu u Briselu govoriti o izbornim uslovima na tribini koju organizuje grupa Socijalista i demokrata. On je dodao da će im objasniti šta se to događa na političkoj sceni Srbije.

“Naš cilj je da na izbore izađemo, a to će se dogoditi kada zahtevi za fer izbore budu ispunjeni”, rekao je Zelenović za agenciju Beta.

On je kazao i da bi smenjivanje svih članova Saveta REM-a i izbor novih devet članova, oko kojih je “neophodno napraviti konsenzus”, predstavljalo suštinski početak pregovora o stvaranju uslova za slobodne izbore.

U Briselu će, kako je rekao, imati priliku da jasno kažu da režim gura Srbiju u “građanski sukob”, koji može imati “nesagledive posledice”.

“Nezapamćena hajka na sve koji kritički govore o vlasti, koja se sprovodi beskrupuloznim napadima na nezavisne medije, novinare, profesore, glumce, sudije, besramno držanje u kućnom pritvoru uzbunjivača Aleksandra Obradovića, kao i postojanje 230.000 građana Srbije koje vlast drži u ugovornom radnom odnosu u javnom sektoru i tako ih tera da sakupljaju kapilarne glasove i mobilizacija kriminalaca u izbornu mašineriju, stvaraju potpuno nepodnošljive životne uslove”, rekao je Zelenović.

Na tribini će govoriti Dragan Đilas, Dejan Nikolić (DS) i Nebojša Zelenović.