Narodna stranka saopštila je danas da je podnela je krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

„Ovo je razlog za veliku zabrinutost i u Srbiji, jer režim maliciozno stvara opasne razlike tamo gde ih nema, medju gradjanima naše zemlje. Traženje neprijatelja medju nama, kad ponestane spoljnih, tradicionalna je disciplina (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i njegove bande još iz radikalskih dana“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranke je ocenila da zavirivanje u rodoslov srpskih lekara i opredeljenje da zdravstveni sistem Srbije pročisti po nacionalnom i jezičkom ključu „nesumnjivo zaslužuje krivično gonjenje“.

„Stanje u srpskom zdravstvu je svakim danom sve tragičnije – odlazak lekara i medicinskog osoblja, njihove mizerne plate, oronule i neopremljene bolnice, višemesečno čekanje na specijalističke preglede, nepripremljenost za borbu protiv opasnih virusa, tek su neki od aktuelnih problema“, navodi se.

U saopštenju se dodaje da se ništa od toga ne može promeniti nabolje sve dok na se na čelu zdravstvenog sistema Srbije nalazi „korumpirani mediokritet koji izaziva nespokojstvo i osećaj srama“.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je u četvrtak, kao odgovor na pitanje da li ima Crnogoraca u zdravstvu Srbije, da „na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još nisu srpski naučili“  i dodao da „gleda da ih nema“.

(Beta)

Komentara

 1. Djokica
  9. фебруар 2020. 12:25

  Bravo za Lončara. Koliko je toslobodnih radnih mesta za Srbe. Svakom prema zaslugama.

 2. slađa
  9. фебруар 2020. 20:30

  Ispravno.

 3. Nora
  9. фебруар 2020. 22:06

  Loncar je u pravu. Neka se vrate u njihovu lijepu Crnu Goru. Dok Srbi idi " napolje" oni vrsljaju po Srbiji.

 4. Rade
  10. фебруар 2020. 05:05

  Nisu se pobunili za prava Srba u milogori

 5. Uroš
  10. фебруар 2020. 19:13

  Oni (NS) su skup ludak. Samo sebe gledaju, a za narod baš ih briga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.