Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv Lončara zbog izjave o Crnogorcima

5
Foto: screenshot Youtube/Pink

Narodna stranka saopštila je danas da je podnela je krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

“Ovo je razlog za veliku zabrinutost i u Srbiji, jer režim maliciozno stvara opasne razlike tamo gde ih nema, medju gradjanima naše zemlje. Traženje neprijatelja medju nama, kad ponestane spoljnih, tradicionalna je disciplina (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i njegove bande još iz radikalskih dana”, navodi se u saopštenju.

Narodna stranke je ocenila da zavirivanje u rodoslov srpskih lekara i opredeljenje da zdravstveni sistem Srbije pročisti po nacionalnom i jezičkom ključu “nesumnjivo zaslužuje krivično gonjenje”.

“Stanje u srpskom zdravstvu je svakim danom sve tragičnije – odlazak lekara i medicinskog osoblja, njihove mizerne plate, oronule i neopremljene bolnice, višemesečno čekanje na specijalističke preglede, nepripremljenost za borbu protiv opasnih virusa, tek su neki od aktuelnih problema”, navodi se.

U saopštenju se dodaje da se ništa od toga ne može promeniti nabolje sve dok na se na čelu zdravstvenog sistema Srbije nalazi “korumpirani mediokritet koji izaziva nespokojstvo i osećaj srama”.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je u četvrtak, kao odgovor na pitanje da li ima Crnogoraca u zdravstvu Srbije, da “na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još nisu srpski naučili”  i dodao da “gleda da ih nema”.

(Beta)

5 KOMENTARA

  1. Loncar je u pravu. Neka se vrate u njihovu lijepu Crnu Goru. Dok Srbi idi ” napolje” oni vrsljaju po Srbiji.

Comments are closed.