Predsedništvo Narodne stranke večeras je jednoglasno donelo odluku o bojkotu predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora.

Dosadašnji „dijalog“ na Fakultetu političkih nauka, a naročito treća runda održana juče, pokazala je da ne postoji minimum volje na strani režima da se normalizuje politički život u Srbiji, ispune zahtevi stručnog tima protesta „Jedan od pet miliona“ i omoguće fer i pošteni izbori, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

N1 prenosi, pozivajući se na agenciju FoNet, da Narodna stranka definitivno ne izlazi na izbore na proleće sledeće godine, a da su očekivanja i da će i druge članice Saveza za Srbiju izaći sa istim stavom.

Javnost će, možda, imati više informacija o daljim delovanjima opozicije 23. avgusta, za kada je zakazan sastanak kome će prisustvovati svi koji su u decembru prošle godine potpisali zajednički dokument, javio je FoNet.

Tom sastanku, koji će, kako javlja ova agencija, najverovatnije biti održan u prostorijama opštine Stari grad, trebalo bi da prisustvuju predstavnici opozicionih saveza, stranaka i pokreta koji su 14. decembra potpisali Zajedničke uslove za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora, odnosno „Sporazum sa narodom“.

Tada su istakli da su, bez obzira na međusobne razlike, jedinstveni u stavu da će se ujedinjeno i sinhronizovano boriti za fer izborne uslove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.