Narodna stranka: “Dogovor o ponavljanju izbora u Beogradu izigravanje narodne volje”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

(Beta) –  Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da ta stranka i koalicija Ujedinjeni za pobedu Beograda nisu dali mandat predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pregovara o ponavljanju izbora u Beogradu.
“Đilas je dao privatnu izjavu o razgovorima i pregovorima sa Vučićem o ponavljanju izbora u Beogradu. Sednica Predsedništva Narodne stranke biće održana u subotu i tada ćemo zauzeti stav o tom pitanju”, rekao je Pavlović televiziji N1.

Ocenio je da bi dogovor o ponavljanju izbora u Beogradu pre objavljivanja konačnih rezultata i pokušaja formiranja gradske vlasti predstavljao “izigravanje izborne volje birača”.

“Imamo Ustav i zakon kojima je jasno definisana procedura ponavljanja izbora. Mislim da možemo da dođemo na vlast i pre ponovljenih izbora za Skupštinu Beograda”, rekao je Pavlović.

Dodao je da je neophodno da prvo budu utvrđeni konačni rezultati izbora za gradski parlament.

“Tada ćemo videti da li i ko ima većinu, da li većina može da se formira i da li je održiva, pa tek ako to nije moguće, onda da se donese odluka o raspisivanju novih izbora u skladu sa Ustavom i zakonom”, naveo je odbornik Narodne stranke

On je naveo da će u slučaju da koalicija Ajmo ljudi uđe u gradski parlament, broj odbornika SNS biti smanjen, a povećan broj opozicionih odbornika koji će imati većinu.

“Tada možemo da sednemo za sto i vidimo da li ćemo tu većinu pretočiti u gradsku vladu ili ćemo morati da idemo na nove izbore”, rekao je Pavlović.

Ocenio je da bi formiranje gradske vlasti koju bi činila sadašnja opozicija označilo “kraj SNS-a i Aleksandra Vučića”.

“To ne bi trebalo smesti sa uma prilikom odlučivanja o ulasku u gradsku vlast. Vučić jeste dobio 60 odsto, ali je svima jasno da će se pobeda u Beogradu i volja birača preliti na celu Srbiju. Lokalni izbori u celoj Srbiji biće za dve godine i pobeda u Beogradu bi se prelila i u gradove i opštine širom Srbije”, ocenio je Pavlović.