Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević rekao je da je izbacivanje Srbije iz Evropske asocijacije za obezbeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA) pokazalo da je „đavo na kraju došao po svoje“, nakon mnogih afera vezanih za obrazovanje, privatne fakultete i lažne diplome i doktorate koje izdaju.

„Posledice za mlade su drakonske, jer će diplome stečene u Srbiji biti validne samo u našoj zemlji. Krajnje je vreme za preokret jer je loše i izolovano obrazovanje koje je nepriznato u svetu početak rušenja institucija i same države“, rekao je Kovačević.

Kako se navodi u saopštenju te stanke, on je upitao da li je „Srbija Aleksandra Vučića pronašla plan da spreči iseljenje mladih na autentičan i njima svojstven način, izolacijom iz akademske zajednice Evrope i sveta“.

„Narodna stranka se svojim ekonomskim programom i predloženim merama bori da pruži šansu Srbiji za prosperitet i jaku srednju klasu, a time i ostanak mladih stručnjaka. Apsolutno smo protiv bilo kakvog sprečavanja slobodne migracije zbog nevalidiranih diploma i time fizičkog sprečavanja akademaca da postdiplomske studije nastave na do sada lak način u inostranstvu“, dodao je Kovačević.

On je upitao kakvim evropskim standardima Srbija teži u oblasti obrazovanja ako diplome srpskih univerziteta nisu priznate nigde van granica Srbije.

(Beta)

Komentara

  1. Danzig Baldaev
    6. marta 2020. 16:15

    Zapravo - u Srbiji *ne vazi* ni proglasavanje diploma ministara nevazecim od strane nadleznih.

  2. Draganche
    8. marta 2020. 15:02

    Nikome u vlasti izbacivanje Srbije iz medjunarodne organizacije nije bitno. Snsovska vlast je dovoljna sama sebi i briga je za aktuelan potez ENQUA kao i za mlade koji u stampedu napuśtaju Srbiju bežeći od pomračenja koje nas je sve zadesilo. Da je to tako, govori činjenica opšteg ćutanja i nebrige za novonastalu situaciju. Njima je Korona glavna tema i maskirna plašt za sve svoje neuspehe Polutani i neobrazovani soj danas vlada Srbijom.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.