Predstavnici Povereništva Srpske napredne stranke (SNS) ušli su i u radne prostorije gradonačelnika, gradskog veća i Skupštine grada Šapca, u zgradu opštine Paraćin, kao i u skupštinu beogradske opštine Stari grad, preneo je N1.

Naprednjaci u Šapcu su naveli da ne žele da odu i rekli da će tu sedeti do daljeg, te da je njihov jedini zahtev prestanak „nasilja opozicije u Srbiji“.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da su upadi funkcionera i članova SNS-a u službene prostorije tog grada pokazatelj da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio da donosi „bezumne odluke“.

„Vulinov štrajk glađu zamenjen je sumanutom okupacijom institucija. Uzurpatori su zaposeli službene prostorije lokalnih samouprava u Šapcu, Paraćinu i na Starom gradu. Vučić se ponaša paranoično i bruka državu“, rekao je Zelenović, navodi se u saopštenju njegovog Kabineta.

Članovi i simpatizeri SNS-a su posle četiri sata provedena u blokadi opštine Paraćin, svoju akciju završili i napustili zgradu lokalne samouprave.

Zaposleni u lokalnoj samoupravi su nakon toga održali sastanak i odlučili da naredna tri dana, u smenama, borave u zgradi opštine kako ne bi došlo do novih upada članova SNS-a.

Odbornici i članovi SNS-a su juče posle 16 časova upali i u opštinu Stari grad.

Kako je saopšteno iz te beogradske opštine, naprednjaci nisu imali nikakve zahteve, a obezbeđenje ih je propustilo u Veliku salu opštine gde su gledali govor predsednika opštine Marka Bastaća sa protesta „Jedan od pet miliona“, kao i spotove o akcijama kojima opozicija, kako se navodi, skreće pažnju javnosti na sve „besmislelne projekte ove kriminalizovane, nestručne i bahate gradske vlasti“.

Odbornici Srpske napredne stranke zatvorili su se i u skupštine Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Čačka i Leskovca, gradova u kojima su deo vladajuće većine – kako bi, kako su rekli, zaštitili institucije.


Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.