Napad na punkt na Jarinju: Metak pogodio kontejner carine i policije

0
Nedeljnik

Portparol Policije Kosova Baki Keljani demantovao je navode da je izvršen napad bombom na kontejner policije i carine na prelazu Jarinje.

Prištinska agencija Kosovapress.com prethodno je večeras javila da je bombom napadnut punkt policije i carinika na prelazu ka centralnoj Srbiji. Kako je prema prvim informacijama prenela agencija Beta, “Keljani je potvrdio da izvršen napad bombom na kontejner policije i carine na prelazu Jarinje”.

Međutim, kako je Keljani naknadno objasnio, hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji koriste službenici granične policije i carine, preneo je N1.

Keljani je za Radio Kontakt Plus rekao da u incidentu nema povređenih, a da se saobraćaj i rad na prelazu odvijaju bez ikakvih problema.

„Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinje danas, u popodnevnim časovima, hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji služi za službenike granične policije i carinike Republike Kosovo“, naveo je Keljani u pisanom odgovoru Radiju Kontakt Plus.

Na osnovu prvih informacija, sumnja se da su hici došli iz pravca sela Tušnica u centralnoj Srbiji. Keljani je dodao i da nije prijavljeno da ima povređenih, i da je započeta istraga.

„Rad i saobraćaj na ovom zajedničkom graničnom prelazu, koji se nalazi na teritoriji Srbije, prema sporazumu o integrisanom upravljanju granicom, nastavlja se bez ikakvih problema“, stoji u odgovoru regionalne direkcije Kosovske policije u Prištini koji je poslat Radiju Kontakt Plus.

Napomena: U prethodnom izveštaju naslov je glasio “Policija Kosova potvrdila napad bombom na kontejner na prelazu Jarinje”, prema inicijalnom izveštaju agencije Beta