Naomi Osaka: “Novak je sjajan igrač i tužno je da ga upamte po ovoj situaciji…”

0
(Beta/AP Photo/Simon Baker)

Saga oko Novaka Đokovića se nastavlja, a aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Australije će se pred sudom boriti da dokaže da Vlada Australije, odnosno, njen ministar za imigracionu politiku Aleks Houk nisu u pravu.

Srpski teniser je u međuvremenu vraćen u pritvor u imigracioni hotel “Park” u Melburnu, a već nekoliko dana, a posebno nakon ponovnog ukidanja vize, pristižu rekacije iz sveta tenisa oko Novakovoe situacije.

Aktuelna šampiona Australijan opena Naomi Osaka, koja se našla na udaru medija prošle godine na Rolan Garosu, kada je odlučila da ne daje izjave posle mečeva, a kasnije se i povuka sa turnira, rekla je da ona smatra da će biti tužno “što će neki takvog igrača (govoreći o Novaku Đokoviće pamtiti po ovoj situaciji”.

“Iskreno, mislim da moje reči nisu važne, čak iako govorim ono što mislim. Videla sam ljude koji stave sebe na jednu stranu, a druge kako biraju drugu. Jedno mišljenje neće promeniti ništa, sve što se uradi samo dodatno pojača kontroverze. Mislim da je ovo nesrećna situacija. On je sjajan igrač i pomalo je tužno da ga neki pamte na ovaj način. Ali isto tako mislim da to nije do nas igrača, nego na vladi Australije kako će odlučiti o svemu. Znam kako je biti u situaciji gde stalno pričaju o tebi, gde vidiš komentare drugih igrača. To nije baš najbolji osećaj, ali pokušavate da ostanete pozitivni”, rekla je Osaka, a prenosi Mocart sport.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime