Najviše novozaraženih od početka pandemije i u Severnoj Makedoniji

1
Foto: Profimedia

(Beta) – U Severnoj Makedoniji registrovano je 445 novih slučajeva COVID-19, što je novi najviši dnevni broj, a preminulo je još devet osoba, objavilo je večeras Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je od koronavirusa do sada preminulo 809 obolelih, da je ukupan broj dijagnostikovanih od početka epidemije 21.636 i da aktivnih slučajeva ima 4.236.

Institut za javno zdravlje Severne Makedonije registrovao je da su ozdravila još 194 pacijenta, pa je broj izlečenih porastao na 16.591.

U prethodna 24 sata urađen je 2.441 test, a od početka epidemije 211.790.

1 KOMENTAR

  1. Значи, када је зараза почињала, у свом првом таласу, када се за маске и дистанцу није ни знало, било је много мање оболелих. Данас када маске носи више од 95% популације, када се како-тако поштују мере физичке дистанце, а и све остале као: окупљања, забране спортских догађаја,… итд, “бију” се “црни” рекорди ! И сада би требало да кажемо да маске и све те “мере” (свакако осим изолације, која је и “решила” тај први талас) помажу ! Значи, када их није ни било у употреби, број заражених је био мањи, а сада, када их готово сва популација носи, бројке прелазе све рекорде ? И каква је сад ту логика, јер број заражених расте управо пропорционално са ширењем праксе коришћења маски !

Comments are closed.