“Najveći broj pacijenata u Areni ima oko 50 godina, većina kaže da je bila na nekim privatnim proslavama…”

0
Slika iz aprila kada je Arena "pretvarana" u "kovid bolnicu". Foto: Ministarstvo odbrane

(Beta) – Koordinator privremene kovid bolnice u “Štark areni” Vlado Batnožić izjavio je danas da se ta bolnica ubrzano puni i da je trenutno je smešteno 447 pacijenata, dok su kapaciteti tog prostora 510 kreveta.

Batnožić je za RTS kazao da je 250 pacijenata na kiseoniku i da je reč o dosta ozbiljnim pacijentima sa jednostranom ili obostranom upalom pluća koji zahtevaju ozbiljnu kliničku terapiju.

Naveo je da je juče i tokom noći u tu privremenu bolnicu primljen 41 pacijent, 26 ljudi je otpušteno na kućno lečenje, a tri osobe su prebačene u druge zdravstvene ustanove.

Najveći broj pacijenata ima oko 50 godina, a na pitanje kako su se zarazili kazao je da je većina njih bila nekim privatnim proslavama.

“Trenutno imamo oko 60 lekara i 80 medicinskih sestara. Mi 24 časa primamo pacijente i konstantno smo u obilasku naših pacijenata i praćenju njihovog zdravstvenog stanja”, istakao je Batnožić.

Batnožić je kazao da su za razliku od privremene bolnice na Sajmu gde su bili relativno laki pacijenti, u Arenu došli dosta ozbiljno oboleli sa jednostranom ili obostranom upalom pluća i svi zahtevaju ozbiljnu kliničku terapiju.

“Mi smo prošli put u avgustu i septembru imali svega 434 pacijenta, a sada već imamo 447 za nekih 15, 16 dana. Vidite koliko je značajno porastao broj i apelujemo i molimo gradjane da nose masku i drže distancu”, naglasio je Batnožić.