Najuspešnija zimska sezona u istoriji Jahorine

  0
  Foto: OC Jahorina

  Zimska sezona na Jahorini počela je 29. novembra, a skijanje su pokrenuli prvi u regionu i izazvali pravi bum u skijaškom krugu Evrope. Nakon sjajnog početka usledili su i odlični poslovni rezultati uprkos otežanoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa COVID-19. Skijanje na Jahorini je i zvanično završeno, a skijaši su ove sezone imali priliku da uživaju i u prolećnom skijanju koje je trajalo do 5. maja.

  Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić istakao je: „Prema parametrima koje pratimo možemo reći da je, uprkos mnogobrojnim izazovima, ova zimska sezona bila najuspešnija ikada realizovana na našoj planini. Najveću zahvalnost dugujem svim zaposlenim u Olimpijskom centru Jahorina koji su uložili maksimalne napore kako bi sve funkcionisalo besprekorno i u skladu sa epidemiološkim merama. Za 125 dana skijanja na našim stazama je skijalo više od 265.000 skijaša,  napravljeno je 2.375.000 prolaza, a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu koja je bila najuspešnija po svim parametrima poboljšan je za 26 odsto. Tokom ove sezone na Jahorini je za besplatno skijanje dece sa teritorije grada Istočno Sarajevo izdato 20.000 ski karata što je povećanje za 16 odsto. Verujem da smo privukli veliki broj novih skijaša koji su razvili ljubav prema Jahorini i skijanju“.

  Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, foto: Aleksandar Aresenović ThePRESTIGE

  Vredan tim ovog centra već priprema nove projekte od kojih je najveća investicija Gondola Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Planirana je i izgradnja dva šestoseda, jedan u Rajskoj dolini, ali i prebacivanje instalacije šestojed Poljice u naselje Trnovo, kao i izgradnja dva ski lifta za stazu Spust gde se 1984. godine održalo olimpijsko takmičenje. Radiće se i na izgradnji novog sistema osnežavanja na 7 km ski staza, već postojeće staze će se dodatno uređivati i zatravljivati. Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvetljena staze Novak Đoković dužine 1.000m koje će dodatno proširiti ponudu u večernjem terminu i na ukupno 5 km ski staza za noćno skijanje. U planu je i proširenje terase Olimpijskog bara, ali i modernizacija polazne i izlazne stanice čuvenog dvoseda Ogorjelica i izgradnja  potpuno novog parking sistema koji će doprineti boljem funkcionisanju na planini.

  Foto: OC Jahorina

  „Hteo bih da se zahvalim svim gostima Jahorine koji su nam ukazali poverenje i tokom ove zimske sezone. Već sada mogu da najavim nove investicije i projekte koji su planirani za sledeću zimsku sezonu, a siguran sam da će ljubitelji ove planine uživati u brojnim novim sadržajima. Nestrpljivi smo da realizujemo sve planirano što će zasigurno doprineti još većem zadovoljstvu naših gostiju što za nas predstavlja najveći uspeh i podstrek za nove olimpijske podvige“, dodao je Ljevnaić.

  Ski škola, foto: OC Jahorina