Najskuplji trejd u NBA ligi u poslednjih 20 godina: Kako je promenjen tim Nikole Jokića i da li će Denver nastaviti trgovinu?

0
Foto: Profimedia

Hjuston Rokitsi, Denver Nagetsi, Atlanta Hoksi i Minnesota Timbervulvsi franšize su koje su prethodne noći učestvovale u razmeni igrača, najskupljoj u poslednjih 20 godina u NBA ligi.

Epilog svega — dvanaestorica košarkaša promenila su adresu, a u čitavu trampu uključeni su i izbori na predstojećem draftu.

Hjuston je raštrkao svoje igrače na različita mesta u ligi da bi u svoje redove doveo Roberta Kovingtona. Tačnije, vratili su ga, budući da je njegova karijera otpočela upravo u Rokitsima 2013. godine. Iz redova Vulvsa u Hjuston stiže i Džordan Bel.

Klint Kapela, Nene i Džerald Grin, više nisu deo rostera te teksaške ekipe. Kapela i Nene karijeru nastavljaju u Atlanti koja je ostala bez Evana Tarnera, a franšiza je ostala i bez jednog izbora na draftu.

Taj izbor prve runde ovogodišnjeg drafta i Tarner sada su vlasništvo Minesote u čijim su redovima sada i Huanćo Ernangomez, Malik Bizli i Džared Vanderbilt.

Dosadašnji Denverov trojac trebalo bi da popuni prazninu u rosteru Vulvsa nakon što su franšizu napustili Kovington, Šabaz Napir, Noa Vonlej i Keita-Bejts Diop.

Potonja trojica su upravo pojačala Nagetse.

Vonli je bio deveti pik na draftu 2014. godine, a nakon Šarlota, koji ga je i birao na draftu, nosio je dres Portlanda, Čikaga i Njujorka.

Napir ima izražene odbrambene karakteristike, a na koledžu je imao ozbiljnu karijeru. Dvostruki je šampion NCAA, a na draftu 2014. godine takođe su je bio draftovan od strane Šarlota i to kao 24. pik.

Dok je igrao za Nikse beležio je 7,8 skokova i 8,4 poena po meču.

Diop je, kažu američki novinari, nešto kvalitetniji na protivničkoj polovini, a u ligu je ušao kao pik druge runde Minesote 2018. godine.

Od Nagetsa se očekuje da odmah otpuste Grina koji zbog povrede neće zaigrati ove sezone. Dobra vest za njih je i pravo na budući Hjustonov izbor prvog kruga drafta.

NBA insajder Vojnarovski, istakao je da će Denver biti aktivan na tržištu i dalje, što znači da se mogu očekivati i nove trampe.