Najozloglašeniji srpski zaverenik – Dragutin Dimitrijević Apis: Poklon knjiga uz svaki primerak Nedeljnika

0

Neobična fizička snaga izrodila je njegov nadimak: Apis po egipatskom bogu – biku…”

Uz prvi broj Nedeljnika koji izlazi ove godine, u četvrtak 9. januara, svi čitaoci će na poklon dobiti knjigu o Dragutinu Dimitrijeviću Apisu i Crnoj ruci, tajanstvenoj organizaciji o kojoj su i danas podeljena mišljenja, baš kao i o glavnom njenom junaku čija se senka nadvijala nad Jugoslavijom između dva rata, iako je on izgubio život pre njenog formiranja.

Knjiga “APIS I CRNA RUKA – NAJOZLOGLAŠENIJI SRPSKI ZAVERENIK” Dušana Teleskovića, druga je u hit ediciji “Senke nad Balkanom”, koja će se tokom januara poklanjati uz Nedeljnik, kao priče o najvažnijim istorijskim junacima koji su obeležili popularnu seriju Dragana Bjelogrlića.

Uz novogodišnji dvobroj čitaoci su na poklon dobili prvu knjigu “Mustafa Golubić: LJUBAVNIK, OBUĆAR, RATNIK, ŠPIJUN”.

U narednom broju, u četvrtak 16. januara, čitaoci će uz Nedeljnik dobiti knjigu o Beloj ruci, oficirskoj grupi koja se suprostavljala Crnoj ruci i svim intrigama koje su pratile taj sukob. Bela ruka bila je predvođena Petrom Živkovićem, čovekom koji je bio umešan u svaki važan događaj u prvoj polovini 20. veka i koji je, na ovaj ili onaj način, pokušavao svim drugim junacima edicije da dođe glave.

Četvrta knjiga u poklon ediciji (23. januar) posvećena je priči o princu Đorđu Karađorđeviću, starijem sinu kralja Petra i nesuđenom kralju Srbije. Njegova sudbina nije samo posledica dinastičke borbe, već posledica jedne od inicijalnih senki koje su se nadvile nad Balkanom.

Peta knjiga će se na poklon dobijati uz Nedeljnik od 30. januara je o knezu Pavlu, državniku koji se našao razapet između rastaućeg najvećeg zla koje čovečanstvo pamti i dvorskih, oficiriskih i političkih intriga u zemlji koja je bila u ruševinama.

Istine, mitovi i legende, nepoznata istorijska dokumenta i svedočanstva najkontroverznijim ličnostima naše istorije prve polovine 20. veka. Hit edicija “Senke nad Balkanom”, samo uz Nedeljnik…