Najopasnije osobe na internetu: Ako ih pretražujete, najlakše dobijate virus

0
Foto Profimedia

Istraživanje kompanije za zaštitu računara McAfee pokazalo je da je glumica Aleksis Bledel, poznata po ulogama u serijama “Gilmorove” i “Sluškinjina priča”, najopasnija osobu na internetu u 2019. godini.

Naime, ako ime ove glumice pretražujete u Google, najveće su šanse da ćete doći do neke stranice koja vaš kompjuter može da zarazi virusom ili malverom, prenosi N1.

Posle Bledel, na listi “opasnih” nalazi se zvezda serije “Igra prestola” Sofi Tarner, a velike su šanse da ćete pokupiti virus ako u pretraživač unesete ime voditelja Džimija Falona, glumice Ane Kendrik ili pevačice Niki Minaž.

Prošle godine na prvom mestu je bila glumica Rubi Rouz.

Ovo istraživanje trebalo bi da pomogne korisnicima da nauče da nije dobro klikati nepoznate linkove. Oni koji se bave kriminalom na internetu imena poznatih i aktuelnih glumaca često spajaju sa zloćudnim linkovima u nadi da će korisnici interneta nasesti na prevaru u potrazi za videima.

Voditelji Džejm Korden i Džimi Falon su se na listi našli zbog viralnih videa u kojima su glavni akteri, a glumica Lupita Niong’o se na istoj listi našla zbog velikog intresovanja za film “Ratovi zvezda” u kojem je tumačila Maz.