Najnoviji korona presek: Manje od 3.000 novozaraženih, 51 osoba preminula

0
Foto Beta/(AP Photo/Matt Rourke, File)

U Srbiji je od poslednjeg preseka testirano 14.051 a pozitivno je bilo 2.648 testiranih.

Potvrđeno je da je preminula 51 osoba.

Hospitalizovano je nešto više od 6.100 pacijenata.

Broja zaraženih na respiratorima je 228.

Ostale vesti o koronavirusu

Epidemijska situacija trenutno je stabilna, smanjuje se broj novoobolelih u Srbiji, a među njima i onih najmlađih. Direktor Dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić rekao je da se u ovom trenutku na lečenju nalaze tri kovid pozitivna pacijenta.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 22. novembra primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

U Srbiji, prema jučerašnjem preseku, za dan preminulo 53 obolelih od kovida 19. Virus je potvrđen kod još 3.086 osoba od 16.335 testiranih. Na bolničkom lečenju nalazi se 6.314 pacijenata, od kojih je 240 na respiratoru.

Struka upozorava da nema mesta opuštanju kad imamo 50 preminulih dnevno. Upozoravaju da smo daleko od trijumfa nad koronavirusom.

Medicinski deo Кriznog štaba i dalje se zalaže da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama. Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sledeće sedmice biti održana sednica Кriznog štaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

Vakcinacija je jedini izlaz iz pandemije, ponavljaju stručnjaci, a premijerka navodi da je u Srbiji protiv kovida vakcinisano 57 odsto punoletnog stanovništva, odnosno 3.074.510 građana.