Najnovije funkcije telefona Galaxy Z Fold4 i Z Flip4 i serije Watch5 satova će biti dostupne i za prethodne generacije uređaja

  0
  Foto: Samsung

  Od proširenja opcija prilagođavanja ličnim potrebama do intuitivnih funkcija obavljanja više stvari istovremeno i produktivnosti, ove najnovije nadogradnje će omogućiti još većem broju korisnika da unaprede način na koji se odnose prema svakodnevnom životu.

  Posvećen stvaranju mobilnih inovacija koje ne samo da prevazilaze granice mogućeg, nego i omogućavaju da ih koristi što veći broj ljudi, Samsung uvodi najnoviji One UI 4.1.1 softver iz modela telefona Galaxy Z Fold4 i Z Flip4 i One UI Watch4.5 softver iz serije Galaxy Watch5 satova u prethodne generacije Galaxy sklopivih telefona i pametnih satova.

  Softverska nadogradnja počela je  sa modelima Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 od 5. septembra i  postepeno će se uvoditi u zemljama širom sveta. One UI 4.1.1 softver će takođe biti proširen na modele Galaxy Z Fold2, Z Flip i Z Fold.[1] One UI Watch4.5 softver će biti podržan na modelima Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic.[2] Pored toga, korisnici modela Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2 će moći da uživaju u softverskim novinama[3] koje uključuju odabrane funkcije One UI Watch4.5 softvera.

  Jednostavnije obavljanje više stvari istovremeno uz proširenu funkcionalnost kamere

  Uređaji serije Galaxy Z su promenili ono što možemo da radimo sa pametnim telefonom i ponudili nove nivoe produktivnosti i bolje načine stvaranja. Zahvaljujući One UI 4.1.1 softveru, nove funkcije produktivnosti i kamere su napravljene da već moćne uređaje učine još intuitivnijim.

  Foto: Samsung

  Dobijate više od svog taskbara

  Suština serije Galaxy Z Fold je oduvek bila u menjanju oblika, uz različite načine povećanja funkcionalnosti bilo da je vaš uređaj otklopljen ili zaklopljen. Sa novim taskbarom[4] možete da pristupate i prelazite sa jedne aplikacije na drugu brže nego ikada pre, i to preko dobro poznatog prikaza kao na računaru zahvaljujući kom vam je sve što vam je potrebno tu na dodir prstom.

  Otvoreni višestruki prozor sa bilo kog mesta

  Uz prevuci-i-pusti podršku direktno sa taskbara, obavljanje više stvari istovremeno[5] na Galaxy Z Fold4 telefonu je jednostavnije neko ikada pre. Prevlačenje aplikacije do ivice sada otvara prikaz podeljenog ekrana, a prevlačenje na sredinu će otvoriti iskačući prozor, što vam omogućava više načina da vidite svoje aplikacije i lako prelazite iz jednog prikaza u drugi.

  Ponekad se najbolje aplikacije koriste u paru sa nekom drugom aplikacijom. Ako postoje aplikacije koje koristite zajedno, sada možete da dodate parove ili grupe aplikacija na taskbar, što vam omogućava pristup omiljenim parovima aplikacija istovremeno.

  Funkcije obavljanja više stvari istovremeno su sada intuitivnije i lakše za interakciju zahvaljujući novim pokretima.[6] Uz jednostavno prevlačenje prstom možete odmah da prelazite sa aplikacija preko celog ekrana na iskačuće prozore ili podelite ekran na pola kako biste na raspolaganju imali više načina da upravljate stvarima koje obavljate.

  Foto: Samsung

  Novi načini da u potpunosti iskoristite prednosti kamere dva odvojena ekrana Galaxy Z Fold uređaja

  Serija Galaxy Z nudi istinski raznovrsno iskustvo fotografisanja i na najbolji način koristi svoj fleksibilni dizajn. Uz dupli prethodni pregled, vi i osoba koju slikate možete da vidite snimak istovremeno pre nego što napravite fotografiju tako što se fotografija pojavljuje i na glavnom ekranu i na spoljnom ekranu. Sada uz punu kontrolu kamere direktno na spoljnom ekranu možete da pravite visokoprofilne selfije glavnom kamerom koristeći funkciju pravljenja selfija zadnjom kamerom.

  Sklopivi telefon, fleksibilna kamera[7]

  Nadogradnja na brzo fotografisanje u seriji Galaxy Z Flip vam sada omogućava da vidite prethodni pregled i pravite fotografije u svom pravom odnosu na spoljnom ekranu, a imate i pristup formatu portreta kako biste svaki trenutak učinili fotogeničnim. Takođe lako možete da prelazite iz režima brzog fotografisanja u fleksibilni režim[8] dok pravite slike ili snimate video, što vam omogućava da menjate uglove bez prekida, za pravo iskustvo bez upotrebe ruku.

  Više snage na ekranu poklopca[9]

  One UI 4.1.1 softver donosi sve nove funkcionalnosti na spoljni ekran u seriji Galaxy Z Flip, što vam omogućava da radite više stvari nego ikada pre bez otvaranja telefona. Zovite svoje omiljene kontakte, uzvratite propuštene pozive i čak odgovarajte na poruke preko funkcije pretvaranja glasa u tekst i emotikone direktno sa spoljnog ekrana. Sada možete da imate i veću kontrolu nad uređajem uz dodatne opcije brzog podešavanja, uključujući Wi-Fi, Bluetooth, režim letenja i lampu.

  Dodatno prilagođavanje ličnim potrebama, udobnost i funkcije zdravlja na prethodnim generacijama Galaxy Watch satova

  Kompanija Samsung postojećim korisnicima Galaxy Watch satova omogućava potpunije iskustvo,  tako što uključujeopcije prilagođavanja ličnim potrebama i dodatne funkcije koje unose prednosti u njihov svakodnevni život.

  Više lica sata i više načina da ih prilagodite svojim potrebama

  One UI Watch4.5 softver donosi nova živopisna i interaktivna lica sata, paletu svežih novih boja i dinamične kombinacije za seriju Galaxy Watch4. Sada su opcije za originalan izgled još raznovrsnije pa korisnici mogu da usklade svoj jedinstveni način života sa savršenim tipom ekrana. Spisak omiljenih lica sata vam omogućava da sačuvate svoje kombinacije i da im pristupate brzo i jednostavno.

  Udobnija komunikacija uz novu QWERTY tastaturu

  One UI Watch4.5 softver čini komunikaciju lakšom i udobnijom nego ikada pre. Korisnici imaju više izbora da komuniciraju direktno sa svog ručnog zgloba uz dodatak QWERTY tastature postojećim funkcijama prepoznavanja glasa i pisanja rukom[10], što korisnicima pomaže da bez problema prelaze na različite stilove komunikacije u različitim prilikama.

  Stalna softverska podrška za Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2

  Pored toga, od kraja septembra će nova softverska nadogradnja omogućiti korisnicima modela Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2 da uživaju i u nekim novim funkcijama serije Galaxy Watch5, među kojima su dva nova lica sata – gradijent brojevi i pro analog – koji će korisnicima pomoći da bolje izraze svoj ukus i stil, kao i praćenje hrkanja radi bolje analize kvaliteta sna.

  Uz sve to, Samsung aplikacija za praćenje zdravlja[11]  koja meri krvni pritisak (KP)[12]i elektrokardiogram  (EKG)[13] biće proširena na korisnike modela Galaxy Watch3 i Watch Active2 na 24 nova tržišta, što će im omogućiti bolji uvid u ukupno zdravlje.


  [1] Dostupnost može da zavisi od tržišta, uređaja ili operatera.

  [2] Dostupnost može da zavisi od tržišta, uređaja, operatera ili uparenog telefona. Nadogradnja će prvo biti dostupna na Bluetooth verzijama, a kasnije i na LTE verzijama. Potrebni su najnovija verzija aplikacije Galaxy Wearable i Galaxy Watch priključak.

  [3] Dostupnost može da zavisi od tržišta, uređaja, operatora ili uparenog telefona. Nadogradnja će prvo biti dostupna na Bluetooth verzijama, a kasnije i na LTE verzijama. Potrebni su najnovija verzija aplikacije Galaxy Wearable i Galaxy Watch priključak.

  [4] Funkcija taskbara je podržana samo na glavnom ekranu.

  [5] Određene aplikacije možda ne podržavaju višestruki aktivni prozor ili uparivanje aplikacija.

  [6] Zahteva aktivaciju opcije Labs u podešavanjima.

  [7] Funkcija dostupna samo za Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Flip3.

  [8] Flex mode supported at angles between 75° and 115°.

  [9] Feature only available for Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Flip3.

  [10] Dostupnost QWERTY tastature, funkcija prevuci za pisanje, prepoznavanja glasa i pisanja rukom  mogu da zavise od jezika.

  [11] Zbog tržišnih ograničenja pri dobijanju odobrenja/registracije kao medicinskog uređaja, funkcije merenja krvnog pritiska i EKG-a rade samo na satovima i pametnim telefonima kupljenim na tržištima gde je ova usluga trenutno dostupna (međutim, usluga može biti ograničena kada korisnici putuju u zemlje gde ona ne postoji). Za više informacija i najnovije nadogradnje na tržištima sa ovom uslugom posetite https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor.

  [12] Funkcija merenja krvnog pritiska je dostupna samo na odabranim tržištima. Radi preciznosti, korisnici treba da kalibrišu svoj uređaj na svake četiri nedelje uz pomoć standardnog merača pritiska. KP aplikacija ne može da dijagnostikuje hipertenziju i druga stanja ili proverava znake srčanog udara. Ova aplikacija može da se koristi za merenje kod osoba starih 22 godine ili više. Ne predstavlja zamenu za tradicionalne metode dijagnoze ili lečenja od strane kvalifikovanog zdravstvenog stručnjaka.

  [13] EKG funkcija je dostupna samo na odabranim tržištima. EKG aplikacija ne predstavlja zamenu za tradicionalne metode dijagnoze ili lečenja. EKG aplikacija nije namenjena korisnicima koji imaju potvrđenu aritmiju osim atrijalne fibrilacije ili korisnicima mlađim od 22 godine. Korisnici ne treba da tumače ili preduzimaju korake u lečenju na osnovu rezultata na uređaju bez konsultacije sa kvalifikovanim zdravstvenim stručnjakom.