“Najlakše bi bilo da uđemo u NATO pakt. Svesno smo izabrali teži, ali ispravniji i časniji put…”

1
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vojna neutralnost temeljno opredeljenje Srbije i da po tom pitanju “nikakvog odstupanja neće biti”.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, ministar je naveo da bi vladajućoj većini bilo “najlakše da ude u NATO pakt” a da je ona “svesno izabrala” put vojne neutralnosti koji je, kako je ocenio, “teži ali ispravniji i časniji”.

“Striktno vodimo računa o vojnoj neutralnosti. To je temeljno opredeljenje ove države, ali i temeljno opredeljenje Srpske napredne stranke, koja čini većinu u ovom parlamentu. Da nije tih ljudi ovde mogli bismo vi i ja da se opredeljujemo kako hoćemo, ali da nema njih koji su to izglasali, toga jednostavno ne bi bilo”, naveo je Vulin a preneo MUP.

1 KOMENTAR

  1. На жалост министра полицијског, пут “неутралности” је изабран раније, чак много раније него што је и настала наказа од партије која је данас на власти. Оно што министар и његова политчка братија на власти данас могу по том питању је само да одаберу да наставе тим путем, или да изаберу, како он наивно мисли “лакши” пут. А то да по њих на власти ту нема никакве “лакоће”, бар што се тиче њиховог опстанка на власти, он најбоље зна. Обична демагогија, као и иначе.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime