Najgori dan u Rusiji od početka pandemije: Moguće zatvaranje kafića i restorana, trećina zaposlenih u firmama radi od kuće…

0
(Beta/AP Photo/Pavel Golovkin)

Rusija je zabeležila 12.126 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše u jednom danu od početka epidemije, saopštile su vlasti.

Zvaničnici navode da je od COVID-19 tokom prethodna 24 časa preminula 201 osoba. Ukupni broj inficiranih dostigao je 1.272.238 osoba, dok je ukupan broj preminulih 22.257, prenosi Rojters.

Prethodno je najviše zaraženih u jednom danu registrovano 11. maja, kada je bilo 11.656 slučajeva inficiranja. Tada su stroge mere o ograničenju kretanja uveliko bile na snazi.

Ruske vlasti su preporučile građanima da ostanu kod kuće tokom vikenda, ali trenutno ne nameravaju zaključavanje.

Međutim, Kancelarija gradonačelnika Moskve je zatražila privremeno zatvaranje barova, noćnih klubova i restorana u glavnom gradu.

“Moramo nekako smanjiti broj ljudi u gradu, inače ćemo imati opet stroga ograničenja kao na proleće”, rekao je neimenovani izvor medijskoj kući RBC, a prenosi Rojters.

Zdravstvene vlasti Moskve takođe su preporučile odobama starijim od 65 godina da se izoluju, a preduzećima su izdate naredbe da trećina zaposlenih mora raditi na daljinu.