U napadu na anime studio u Kjotou ubijene su najmanje 33 osobe, a više desetina ljudi je ranjeno, piše Gardijan.

Počinilac je ušao u jednu od zgrada „Kyoto Animation“ kompanije, polio je tečnošću, za koju se predpostavlja da je benzin i sve zapalio.

Oko 30 vatrogasnih kola i vozila hitne pomoći došlo je na lice mesta u kratkom roku, a u požaru je povređen i počinilac.

On je identifikovan kao 41-jednogodišnji muškarac, ali njegovi lični podaci nisu objavljeni, niti je objavljeno da li postoji bilo kakva veza između njega i studija i kompanije u kojoj je požar podmetnuo.

Premijer Japana Šinzo Abe rekao je da je „napad previše strašan da bi se opisao rečima“.

Stručnjaci sa univerziteta u Tokiju tvrde da je problem bio u lošoj ventilaciji i obilju papire koje koriste umetnici, pa je vatrogascima bilo teško da deluju na površini od 700 kvadratnih metara.

Ovakvi zločini prava su retkost u Japanu. U julu 2016. godine dogodio se napadu u domu za negu starijih lica, a tom priliko jedan od bivših radnika doma ubio je 16 ljudi. U septembru 2001. godine, požar u jednoj zgradi u Tokiju odneo je 44 života.

Tom prilikom nije potvrđeno da je požar podmetnut pa se ovaj događaj iz anime studija smatra najgorim masovnim ubistvom u posleratnom Japanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.